Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 8 mars 2018

Det gäller att vara flexibel

Det gäller att vara flexibel

När man som jag ger ut flera böcker per år gäller det att ha en plan, en framförhållning, för mycket kan hända på vägen.

Med Tsunamikatastrofen i Lissabon färdigskriven, korrekturläst av korrekturläsarna och liggande för korrekturläsning en sista gång av mig, kändes det som om boken snart skulle gå i tryck.

Under tiden jag väntade på korrektur på Lissabonboken och på Den magiska porten vid Färgargården, satte jag igång med 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Det gäller att inte ha några dödperioder, utan jobba på intensivt hela tiden för att få allt att gå i hamn. Därnäst skulle Spöket på Torpa stenhus göras, därefter skulle jag skriva klart Staden på andra sidan Pyramiden och allra sist skulle jag skriva in Häxjakten.

Då dök Barnradions bokpris upp i inkorgen. Dit ska jag skicka in tänkte jag. Jag har många färdiga böcker utgivna under den perioden. Det enda problemet var att böckerna inte fick vara i en serie. Den enda bok som då platsade var Häxjakten. Det var bara att lägga de andra på hyllan och sätta fart med inskrivningen av den boken.

Det är ett kladdigt manus som skrevs innan datorn var uppfunnen, iallafall innan jag hade någon, vilket innebär att allt är skrivet på maskin. Det är bara att skriva in manuset i datorn.

Bara och bara. Under de snart 30 år som har gått sedan manuset skrevs har jag utvecklats en hel del som författare. Därför bearbetar jag texten under tiden jag skriver in. Låter det som mycket jobb? Nejdå, jag har vanan inne, det räcker att jag slänger en blick på texten, sedan omformulerar jag den medan jag skriver. Snabbt och lätt. Nu gäller det bara att få boken inskriven i tid och korrekturläst. För självklart är det en deadline. Jag har drygt en vecka på mig. Jag skriver på...

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
2 kommentarer:

 1. Lycka till, Kim!

  Jag har varit i en liknande situation inom facklitteraturen. Jag fick tips om att man sökte material till en konferens och det skulle in om drygt en vecka. Nåja, jag hade lite delar klart som det gällde att sätta ihop. Där träffade jag en som tipsade mig om en kommande samarbetspartner.

  Skriv på! (men det gör du ju ändå)

  Per

  SvaraRadera
 2. Hej Per

  Tack <3 Ja, ibland händer det oförutsedda saker.

  Ja, jag skriver på!

  Skriv på du också!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!