Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 12 mars 2018

Jag fick förfrågan om vad Kulturprogrammet var för något...

Jag fick förfrågan om vad Kulturprogrammet var för något...

Frågan fick jag på grund av att jag har ett flertal gånger berättat på nätet att jag har hållit skrivarkurs för Kulturprogrammet.

När jag gick in i projektet pratade vi om Hållbar Personlig Utveckling, men till slut blev det Kulturprogrammet. Nedan kan du läsa mer om programmet:

Hållbar personlig utveckling

Rehabilitering genom kultur och personcentrerad coachning för unga vuxna.

Landstinget Blekinge i samverkan med länets kommuner, Blekinge Läns Bildningsförbund, Region Blekinge, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Vi kommer gärna ut och informerar igen, eller tar enskilda möten med dig som är intresserade av att delta i någon av våra rehabiliteringsinsatser. För att boka enskilda möten använd anmälningslänken eller maila till projektet.

Projektets prioriterade målgrupp är unga vuxna mellan 18-29 år som har problem med psykisk ohälsa eller på grund av andra orsaker befinner sig långt från arbete, studier eller sysselsättning. Målgruppen är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser från flera parter i samverkan.

Projektets syfte: 

Projektet ska på längre sikt i samverkan bidra till minskat utanförskap och ökad livskvalitet för målgruppen genom stärkt psykisk hälsa, bättre förutsättningar till studier och arbete och ökad grad av egenförsörjning.

Projektet ska bidra till att kultur och personcentrerade insatser blir en självklar del att nyttja i hälsofrämjande vård och omsorg för målgruppen genom att stärka kulturaktörer och coachernas beredskap att arbeta med rehabilitering för målgruppen.

De innovativa inslagen i detta projekt består av att särskilt fokusera på unga vuxnas rehabilitering och anpassa metoder och modeller utifrån deras förutsättningar och behov. Projektet kommer att utveckla en modell i samverkan för att kunna arbeta med uppsökande verksamhet av unga vuxna i denna målgrupp. För att möta "personen som den är" kommer nyckelpersoner i projektet att få anpassad kompetensutveckling i bland annat så kallad välbefinnandecoachning, en metod utvecklad av professor C. Robert Cloninger vid Washington University School of Medicine i St. Louis, Missouri, USA och The Antropedia Foundation. http://anthropedia.org/

Projektet ska även skapa en utbildning för kulturarbetare i samverkan med Blekinge Folkhögskola. Kulturarbetarna ska sedan tillhöra en kulturpol som knyts till Blekinge Läns Bildningsförbund. Projektet ska nå mellan 200-250 deltagare under projekttiden. Deltagarna ska få ta del av kulturaktiviteter eller personcentrerad coachning i syfte att förbättra hälsa och välbefinnande samt närma sig arbetet. Projketet utvärderas genom forskning.

För mer information, kontakta
Anna Andersson projektledare Blekinge Kompetenscentrum:
E-post: anna-d.andersson@ltblekinge.se

Danilo Garcia Chef Blekinge Kompetenscentrum
E-post: danilo.garcia@ltblekinge.se

Blev du lite klokare? Annars får du mejla de ansvariga för att få veta mer om projektet. Vi är många olika kulturarbetare som samsas om att utveckla kursdeltagarna. Ett mycket roligt projekt!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!