Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 5 september 2018

Jag är kär i dina böcker Mellanhedsskolan Malmö

Jag är kär i dina böcker, Mellanhedsskolan Malmö 

Igår var jag och föreläste på Mellanhedsskolan i Malmö. Jag blev lite stressad när trafikljusen hela tiden visade rött, så att det tog en kvart längre att ta sig igenom staden än vad min GPS hade beräknat. Men jag hann fram i tid och träffade författarkollegan Thomas Halling innan jag skyndade in för att föreläsa.

Jag blev hjärtligt mottagen vid ankomst, den strålande sensommardag som det var. Föreskolebarnen stod sommarklädda på lång rad, redo för nya äventyr och visade mig vägen. Läraren Rebecka var den som bokat mig och tog emot mig. Dörren till hennes klassrum kändes som att öppna porten till en magisk värld. Så inspirerande att läsa dessa ord. Det var bara början på dagen...

När jag kom in i klassrummet såg jag en stor bild på min bok Spöket på Stora Mossen, som eleverna läst inför mitt besök. Runt den stora bilden satt mängder av teckningar från barnen, som de gjort medan de lyssnat på högläsningen.

Varje gång jag steg in i ett klassrum möttes jag av en härlig energi, glädje, harmoni, lugn och ro. Inga mobiler i klassrummet, inte på skolgården, inte i lärarrummet. Här pratade man med varandra, och lyssnade när jag talade. En underbar känsla.

En flicka sitter som etsad på min näthinna, eftersom hon räckte upp handen för att ställa en fråga och istället sa: "Jag är kär i dina böcker!" Underbara ord!

Något som imponerade stort på mig var ordförrådet de här barnen hade. De använde svåra ord och verkade inte ha några problem med att ta till sig allt jag sa.

Det var en pojke, även han har fastnat i minnet. När han räckte upp handen sprakade han av energi och ögonen gnistrade av glädje. Han kastade med sin långa lugg och sa något oerhört fint om mina böcker, självklart minns jag inte ett ord, eftersom jag blev så tagen av hans rika ordförråd.

De älskade Spöket på Stora Mossen och alla tre klasserna var eniga om att de skulle läsa ALLT jag hade skrivit. Visst hade de sina favorit. Som vanligt var det På liv och död i andra världskrigets skugga, Svarta Döden och Döden på Island (vad är det som lockar så med döden för barn?). Någon ville läsa alla böckerna om Kimberlie: Äventyr på Nya Zeeland, Ett nytt liv och Främlingar, eftersom hon hade varit på Nya Zeeland en månad.

Det blev mycket prat om död och andar när det var frågestund. Men även om författarskap och hur man blir författare. För i de här klasserna fanns författarembryon som jag är övertyga om att jag i framtiden kommer att få kalla för författarkollegor.

En underbar dag på Mellanhedsskolan i Malmö, trots feber, ont i halsen och hosta. Men med hjälp av värktabletter och all energi eleverna förmedlade till mig tog jag mig igenom dagen. När jag kom till skrivarstugan tog jag ut solstolen, lade mig i den och somnade med hundarna liggande i skuggan nära mig.

Nu ska jag plocka ihop och köra hem till Blekinge igen, för att på söndag ge mig ut på nya äventyr. Då går färden till Eksjö.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!