Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 13 oktober 2018

Damen som köpte en buss och bara drog av Judy Leigh

Damen som köpte en buss och bara drog av Judy Leigh

Det här är en härlig bok som både fick mig att tänka och skratta, men framförallt var det en njutning att lyssna på boken. Det är ett tag sedan nu, men i flera veckor efter att jag hade lyssnat på boken pratade jag om den med alla jag träffade. Någon kanske tänker att det är en ny Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, men den här är betydligt roligare.

Boken handlar om Evie Gallagher, vars son övertalat henne att sälja huset och flytta in på äldreboende för att få mer sällskap. Men där är de bara senila och sitter och sover bort sina liv. Trots att hon är sjuttiofem och nybliven änka, vill Evie inte slänga bort sina sista år i livet.

Hon packar väskan och tar färjan över till Frankrike. Precis när hon kommit av färjan går ena hjulet på resväskan sönder. Två kvinnor som precis kört av färjan förbarmar sig över henne och låter henne följa med till deras Bed and Breakfast, där Evie blir kvar ett tag. Tills hon en dag ser en buss, köper den och ger sig ut på äventyr i Frankrike.

Hon har en ny telefon som hon fått av sonen, Brendan. Hon vet hur man sms:ar och skickar korta små meddelanden från platserna där hon är. Men först efter ett tag utomlands. Det gör att sonen och sonhustrun Maura, som inte alls tycker om sin svärmor, efterlyser Evie hos polisen.

När de får sms:n tar de semester och ger sig iväg till Frankrike för att hämta hem Evie, som i deras tycke är alldeles för gammal för att vara ute på egen hand. Under tiden reser Evie runt och skickar då och då ett nytt liten sms, från en ny plats.

Vill du ha en bok att njuta av och koppla bort vardagen ifrån, kan jag varmt rekommendera den här boken. Jag älskade den!Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!