Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 1 december 2018

Bortom all genans av Eva Swedenmark

Bortom all genans av Eva Swedenmark

Älskar serien De fyras gäng, om fyra damer i 60-årsåldern. Från början är de bittra på sina män, men i "Om ni inte börjar leva gör jag slut!" ryter en av damerna till, sedan börjar det hända saker. Jag läser att det här är den tredje och avslutande delen av serien, det gör mig ledsen, jag vill läsa mer om dem, jag vill se hur det går sedan. Det är väl det som är problemet med serier, som läsare vill man att de aldrig ska ta slut, som författare är man rädd att läsarna ska tröttna. (Jag är nu inne på min 29:e historiska bok om Theo och Ramona.)

Eva Swedenmark har aldrig gjort mig besviken. Hon är en mästare på att skildra olika karaktärer, även i denna bok.

De fyras gäng, Garbo, Pamela, Anita och Ingalill reser till Vietnam. Där stöter de på en man som visar sig vara en pensionerad polis. Han har tidigare jobbat med ett fall där deras båt i Vaxholm brann. Något de helst inte vill tala om, eftersom de i samband med det kom över en stor summa pengar olagligt. Men den före detta polisen kan fortfarande lukta sig till när någon har hemligheter och han ger sig inte förrän han har tagit reda på sanningen.

En för alla, alla för en, säger Garbo, Ingalill, Anita och Pamela i De fyras gäng. De inser att de alltid kommer att fortsätta drömma och att målet för drömmarna ibland är själva drömmen och resan för att uppnå den.

Det är precis så livet är, en enda lång resa för att nå drömmen. Iallafall om man tillhör de fyras gäng. En härlig bok som fick mig att le hela boken igenom. Läs den!


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!