Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 16 maj 2019

Bästa tiden att besöka Skåne

Bästa tiden att besöka Skåne

Det här är absolut bästa tiden att besöka Skåne. Rapsfälten blommar, liksom syrener, hägg, maskrosor och många, många, många andra blommor.

Började föreläsningsdagen igår i Höör med en härlig morgonpromenad bland blommande träd och bokbackar.

Kiara älskar promenaderna, däremot tycker hon inte om att jag åker iväg till föreläsningarna, men hon får en belöning när jag kommer hem. En ny härlig promenad på nya promenadvägar.

När jag sagt hejdå till Kiara ställde jag in "Barbro" (min gps) på Emiliaskolan i Höör. Barbro tog mig förbi skolan, så jag var tvungen att vända och köra tillbaka 150 meter. Men där låg den och nu blev förklaringen tydligare "gå uppför backen till andra våningen...".

Det var tajt med tid till nästa skola, så jag tog chansen och kom en kvart för tidigt, men det gjorde ingenting. De var väl förberedda, hade skrivit välkomsthälsning på tavlan och höll på att skriva frågor till mig. Det var bara att sätta igång.

Nästa skola var Sätoftaskolan. Där har jag varit tidigare, vilket innebar att det var många bekanta ansikten. Här träffade jag facebookvänner och fans. Hade många trevliga diskussioner på lunchen och fick bra motion i trapporna. Tänk vad astma ställer till det nu på våren. Inte bara för mig, utan även för den lärare som följde mig upp och nedför trapporna.

När dagens föreläsningar var slut ställde jag in Barbro på skrivarstugan. Hon är bra, den där Barbro, hon visar mig vägar som jag aldrig hade gett mig in på annars. Vilket innebär att jag fick se många fina platser på vägen tillbaka till skrivarstugan. Hästar, blommande träd, bokbackar... Ja, det var en magisk resa.

Tillbaka i skrivarstugan blev jag halvt ihjälpussad av Kiara. Jag tog ut solstolen och satte den i skuggan, sedan satt vi och pussades en bra stund. Sedan måste jag ha somnat... Rätt skönt faktiskt. Det blev inte lika mycket skrivet på mina böcker som jag hade tänkt, men mysigt var det. Efter sovpausen, Kiara snarkade gott bredvid mig, blev det en lång härlig promenad i bokbackarna.

Nu väntar fyra nya föreläsningar i Höör idag. Ser verkligen fram emot att träffa fler underbara sjätteklassare. För hittills har jag fått så fint bemötande och många kramar, att jag är överväldigad.

Ibland är det rätt bra att vara författare.

Ha en fin dag!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!