Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 17 juli 2019

Kimselius nya böcker om Petit och Rödben på Kalmar slott är kapitelböcker för barn 6 till 9 år

Kimselius nya böcker om Petit och Rödben på Kalmar slott är kapitelböcker för barn 6 till 9 år

Nu börjar jag närma mig siffran 60 av utgivna böcker. Det känns mäktigt. Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben på Kalmar slott, samt Petit och Rödben möter Monsterkatten är de senaste böckerna som kommit från tryckeriet. Nummer 54 och 55 om jag har räknat rätt. Snart kommer även bok 56 från tryckeriet, Pirater och vulkanutbrott på Island. I höst kommer ytterligare böcker. Tänk vad produktiv jag har varit sedan förra året. Magiskt! Alla tre böckerna har boksläpp på Öppet Hus hemma hos mig den 3-4 augusti. Hoppas du kommer!

Sedan böckerna skickades iväg till tryckeriet har det varit en nervös väntan. Skulle de hinna tryckas i tid innan Öppet Hus? Jag var sent ute eftersom jag hade skrivit så många böcker som skulle färdigställas samtidigt. Illustrationerna skulle läggas in i båda Petitböckerna innan de kunde gå till tryck.

Jag har inte bytt illustratör, det är fortfarande Mats Minnhagen som gör bokomslagen till mina andra böcker. Men Sofie Andersson gör illustrationerna till serien Petit och Rödbens äventyr. Jag tyckte att hennes härliga figurer passade perfekt till kapitelböckerna för barn sex till nio år. Eller vad säger du? Båda böckerna är rikligt illustrerade med färgbilder.


Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben
Den minsta lilla musen på Kalmar slott har en stor dröm. Han vill bli riddare. En dag smyger Petit ut ur slottet för att vara med vid ett riddarspel. Det går inte riktigt som han har tänkt sig. På vägen tillbaka möter han spökkatten Rödben. Ett möte som förändrar slottsmusen Petits liv.

"Vi får följa den modiga lilla musen Petits drömmar och äventyr på Kalmar slott. En fin berättelse med blandning av äventyr och fakta, precis som Kim brukar skriva. Boken är för de yngre barnen. Jag känner att många kan känna igen sig i Petit och att det kan ge styrka. Sonen sa när vi läste att boken handlar honom. En modig liten kille som följer sina drömmar trots att det finns de som vill reta och hindra, men är man bara sig själv så vinner man och får riktiga vänner." Jessica Bengtsson med sonen Oskar.

Detta är första delen i serien Petit och Rödbens äventyr.


Petit och Rödben möter Monsterkatten
En monsterkatt har flyttat in på Kalmar slott. Monsterkatten slukar så många möss han kan, alla är livrädda för den. Slottsmusen Petit och hans familj vågar inte ge sig ut efter mat och spökkatten Rödben är försvunnen. En dag blir Petit tillfångatagen av prinsessan Cecilia som säger att hon ska mata monsterkatten med honom. Till slut står den lille musen Petit öga mot öga med den stora Monsterkatten.

"I den andra boken om Petit får vi följa den modiga lilla musen och hans vän katten Rödben på nya äventyr på Kalmar slott. Det är ett spännande, lite läskigt äventyr, där de möter prinsessan Cecilia och de andra invånarna på slottet. Ska det snälla och goda vinna? När Kim skriver får man en målande bild av omgivningen, och det känns som om man är på plats. Petit och Rödben har blivit förebilder då det gäller att tro på sig själv och följa sitt hjärta, även om man är rädd." Oskar Bengtsson

Detta är andra delen i serien Petit och Rödbens äventyr.

Kim M. Kimselius har under drygt 22 år fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2019 har Kim gett ut närmare 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa böcker på Island 2009.

Idén till böckerna om Petit och Rödben tog form efter att Kim hade gjort ett upplevelseäventyr om musen och katten på uppdrag av Kalmar slott. Med andra ord kan du hälsa på Petit och Rödben på riktigt och ta del av deras äventyr på Kalmar slott.


Tycker du böckerna låter spännande och intressanta? Då hoppas jag du kommer på boksläppet den 3-4 augusti i Kolshult, Eringsboda. Hjärtligt välkommen!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!