Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 19 juli 2019

Viktiga ord från Johan Zillen på Akademibokhandeln Center Syd

Viktiga ord från Johan Zillen på Akademibokhandeln Center Syd

Det kom ett inlägg från Bokboxen. Där tipsar Johan Zillen på Akademibokhandeln Center Syd om intressanta böcker han har läst. Men den här gången skrev han om något helt annat.

Hans ord är tänkvärda och jag vill gärna sprida dem, eftersom jag tycker det är oerhört viktigt att vi får behålla våra bokhandlare. Visst är det speciellt att gå in och strosa runt bland böckerna i en bokhandel och komma hem med en bärkasse nya, oanvända böcker?

Jag brukar alltid avsluta mina boktips med: Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet...

Jag har varit iväg och signerat hos många bokhandlare under de 22 år jag har varit etablerad författare. De har alltid varit vänliga och ställt upp för mig. Nu tycker jag att vi författare och förlag ska tänka på bokhandlarna och ställa upp för dem. För om de inte finns... Var skulle vi författare då signera våra böcker?

Här sitter jag och signerar min bok På liv och död i andra världskrigets skugga. Som du ser var det en oerhört populär bok redan vid boksläppet. Nu är boken omtryckt många gånger.


Nedan kan du läsa Johan Zillens inlägg i sin helhet.

Hej på er allihop!
Jag hoppas att ni alla har en bra sommar, oavsett om ni nu ligger lediga på en strand - med en kall öl i ena handen, en lunchpaella i den andra och en spännande pocket i den tredje - eller om ni sitter på kontoret slavande över manus till höstutgivningen.

En liten tanke bara, innan jag släpper tillbaka er till hängmattan.
Ni vet hur varje gång, nästan, när ni berättar om era kommande titlar i olika kanaler, hur ni nästan alltid avslutar med "går nu att beställa i näthandel X och näthandel Y"?

Skulle det inte vara väldigt trevligt om ni, som standard i era inlägg, också kunde skriva      "... eller i din lokala bokhandel"?

För ni har väl alla, hoppas jag, full koll på att så fort boken registrerats och finns på Bokinfo så går den precis lika bra att förhandsbeställa även i alla fysiska boklådor?

Även den minsta lilla kvartersbokhandel har precis samma sortiment som den allra största nätbutiken (specialutgåvor med författarsignatur eller särskilda ljudboksserier undantaget).

Har boken ett ISBN, finns den hos leverantörerna så tar vi hem den åt våra kunder. 
Inte nog med det skulle jag säga. Vi är oftare både snabbare och säkrare vad det gäller leveranser än våra onlinekollegor. Vi plockar hem böcker till butikerna varje dag. 
Från små och stora leverantörer. 
Oavsett om den är centralköpt eller inte.

Så är ni alla måna om att den fysiska bokhandeln skall finnas kvar under överskådlig framtid, och det är jag faktiskt helt säker på att ni alla vill, så blir vi alla tacksamma om ni börjar formulera er som jag föreslår ovan.

Tack.
Ni kan nu återgå till påbörjad kall Mythos i frostad sejdel (eller motsvarande). :-)

// Eder vänlige kvartersbokhandlare, Johan Zillén, Akademibokhandeln Center Syd 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!