Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 15 september 2019

Boktips Det bortglömda folket av Vendela B Brännborn

Boktips Det bortglömda folket av Vendela B Brännborn

När jag började läsa Det bortglömda folket av Vendela B Brännborn var den första tanke som slog mig "Åh, vilken härligt välskriven bok".

Det är en spännande fantasyberättelse om flickan Cecilia, som är älskad av sin mor, men hatad av sin far. När lillebror föds och mor Kerstin dör förändras livet för Cecilia. Fadern sviker henne å det grymmaste. Cecilia flyr ut i skogen och tar skydd i en jordhåla tillsammans med sin älskade ko Dimma. Tiden går och livet förändras för Cecilia. Någon beskyddar henne, ser till att hon får mat och vakar över henne. Men det finns även något ont som är på jakt efter henne.

En bra bok som skulle ha blivit ännu bättre om det hade gjorts blankrader mellan berättarperspektiven.

När jag närmar mig slutet inser jag att jag kommer att bli besviken. Det är inte många sidor kvar och det är olidligt spännande. Där slutar boken och jag tänker på min första redaktörs ord "Du får aldrig lämna berättelsen oavslutad och göra läsaren frustrerad. Du måste avsluta berättelsen. Däremot får du gärna ge läsaren en glimt av vad som kommer att hända i nästa."

Jag önskar så att författaren hade fått höra dessa ord, för jag känner mig oändligt lurad och frustrerad efter att ha läst en så välskriven och spännande bok och sedan inte få veta hur det går. Det drar ner hela betyget för boken. Tyvärr. Läs gärna och bilda dig en egen uppfattning.Boken får tre stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!