Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 13 september 2019

Ny utgåva av Kimselius bok Snapphaneresan

Ny utgåva av Kimselius bok Snapphaneresan

Igår kom den nya utgåvan av Snapphaneresan. Aldrig hade jag trott att böckerna om snapphanar skulle vara så populära när jag gav ut den första boken 2006. Men det är de och böckerna har gjort att jag fått medverka i SVTs tv-program "Vem tror du att du är" för att berätta om snapphanarna som en expert.

Snapphaneresan hade ett annat omslag när den kom ut första gången. Det berodde på att illustratören inte hade tid att göra något nytt omslag. Därför ändrade vi bara färgen på boken mot den andra boken Snapphanar.

Men vi märkte att folk hade svårt att se skillnad på Snapphaneresan och Snapphanar.

Vid det laget hade vi bytt illustratör och han gjorde det omslag som Snapphaneresan numera har. Från början gjorde vi ett pappersomslag som vi satte utanför det tryckta omslaget. Det gjorde stor skillnad. Men nu är alltså boken omtryckt med det nya omslaget. Den är SÅ fin.

Baksidestext Snapphaneresan:

Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt från Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig ut på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

Detta är en fristående fortsättning på boken Snapphanar.

Omdömen om Snapphaneresan
"Kimselius väver fint in sin historia om 1600-talet... Genom sin väl genomförda fiction fångar hon intresset för platsen." BLT, Brita Elmers

"Kimselius har hittat sitt koncept med denna bokserie som ger en känsla av Blytons Femböcker fast med mer välarbetade berättelser. Styrkan i boken ligger i skildringen av de historiska miljöerna och händelser... Snapphaneresan passar för ungdomar som gillar en kombination av äventyr och historiska miljöer." BTJ, Anna Wilner

"Boken är en fristående fortsättning på Snapphanar! (2006) och författaren har återvänt till den spännande miljö som snapphanetiden stod för i Skåne. --- Det här är en minst lika spännande bok som de tidigare i den historiska serie av böcker som Kimselius hittills givit ut. Hon berättar lättläst och engagerande om en tid som känns avlägsen; skickligt tar hon greppet redan på bokens första sida. Det här är en perfekt bok att läsa i mellanåldern, och den borde fungera utmärkt för högläsning i samband med temaarbeten i skolan. I bokens avslutning finns en faktadel med en utförlig ordlista samt fakta om författaren och tidigare verk." BTJ, Agneta Blomgren
 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 

3 kommentarer:

 1. Vi, jag och min man har läst ”Snapphanar” med stor behållning. Vi bor ju i Snapphaneland med närhet till både Blekinge o Göingebygden. Boken är mycket spännande och omväxlande. Vill gärna läsa om häxprocesserna som din nästa bok. Gillar faktadelen som också ger idéer. Platser vi vill besöka eller veta mer om.

  SvaraRadera
 2. Hej Karin
  Härligt att höra att ni tyckte om boken. Ja, läs Jag är ingen häxa och Snapphaneresan också, då får ni träffa några av de personer ni mötte i boken Snapphanar.
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!