Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 16 oktober 2019

Många böcker på samma gång

Många böcker på samma gång

Förra veckan var jag i Skåne, i skrivarstugan. Tänk att det går så mycket bättre att skriva där. Jag fick undan en hel del, både mejl och pågående böcker.

För du tror väl inte att jag skriver på en enda bok åt gången? Nej, jag håller på med minst 3-4 böcker samtidigt. Det gör att det blir variation och jag aldrig får skrivkramp.

Däremot fokuserar jag på en enda bok när den nästan är klar. Då är det fullt fokus som gäller, både i huvudet och i arbetet.

Eftersom jag besökte Johannishus slott och fick höra greve Wachtmeister berätta om silverskatten och armbandet, skrev jag av mig det som fanns i huvudet och noteringarna. Det är en Theo- och Ramonaäventyr, Silverskatten vid Johannishus slott. Älskar att skriva den här berättelsen. Personerna har blivit så levande för mig.

Tredje kapitelboken om Petit och Rödben blev också klar: Petit, Rödben och Riddaren. Den boken var färdigskriven och jag arbetade med att lägga in alla fina bilder. Något som tog betydligt längre tid än vad jag hade planerat.

Dessutom jobbade jag med Fjärde Tre hattar-boken. Den gröna boken har vi som arbetsnamn.

När jag får en stund över arbetar jag vidare med min Hemliga bok, den går framåt med stormsteg eftersom jag älskar att skriva på den. Att jag inte vill berätta mer om den boken är för att jag inte har en aning om när den kommer ut, jag skriver bara på den när jag får ledig tid. Dessutom känns det som om jag tappar bort handlingen om jag berättar något om den. Inte ens Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson, som jag samarbetar med och berättar allt om mina böcker för, vet vad den boken handlar om. Blev du nyfiken?

Att ha många böcker på gång samtidigt kräver disciplin och att jag för noga anteckningar över varje bok. Jag skriver "Innehållsförteckningar" där jag berättar lite om vad varje kapitel handlar om och sista meningen i varje kapitel. Då är det lätt att skumma igenom och komma igång igen.

Men oftast bär jag alla berättelserna inom mig, de tumlar omkring och pockar på, nya ord tillkommer och några åker bort. När jag väl sätter mig vid datorn är det bara att släppa loss alla ord och se dem fylla den vita skärmen med svarta tecken. Något jag verkligen älskar!

Ha en fin dag! Här ligger dimman så tät att jag knappt ser granarna 100 meter bort. Men sol i hjärta, sol i sinne... Det är viktigt! Då spelar vädret mindre roll.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 2 kommentarer:

  1. Håller på att finslipa min diktbok "ÖgonBlick", som ligger på golvet i mitt rekreationsrum. Syr på omslaget till en vanlig pärm och har samlat mina bilder till den i en mapp. På väggen i mitt arbetsrum hänger kapitel till "Musik och Hav, med förlig vind". Nu börjar jobbet med att samla ihop alla fakta och börja skriva i datorn. Viktigt att det får ta den tid som det krävs också, bra med lite distans emellanåt. Känns som god nervositet i maggropen just nu...

    SvaraRadera
  2. Hej Karin
    Härligt att ha många saker på gång. Ser fram emot att träffa dig om några veckor.
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!