Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 8 oktober 2019

På väg till skrivarlyan i Skåne

På väg till skrivarlyan i Skåne

Så jag har längtat efter den här dagen. Äntligen ska jag spendera några dagar i skrivarlyan i Skåne, bara vara med hundarna och skriva, skriva, skriva. Med andra ord åker jag tidigt idag och stannar veckan ut.

Tyvärr kommer det att vara för kallt för att sitta ute på altanen och skriva, men jag tänder kaminen inomhus och njuter av doften och värmen från veden.

Många böcker snurrar runt i huvudet på mig för tillfället. Jag håller på med en handbok om skrivandet tillsammans med de övriga i Tre Hattar: Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Jag har ett gammalt manus som pockar på uppmärksamhet, några nya som vill skrivas, men framförallt ska jag fokusera på en enda bok: Silverskatten vid Johannishus slott.

Vi hade vänner som hälsade på i helgen. När de kom in på förlaget och såg alla mina böcker fick jag frågan hur det kändes att ha skrivit så många böcker.

Jag såg ut över böckerna innan jag svarade: "Det känns overkligt, som om det inte är jag som har skrivit alla de här böckerna. När jag skriver fokuserar jag på en bok i taget och då tänker jag inte på alla andra böcker jag skrivit, jag bara skriver på. Att se dem ligga så här, det känns overkligt."

Jag kände precis samma sak när jag gick och tog fotot för att visa dig hur det ser ut på skrivbordet, som från början var vårt packbord, men nu är belamrat med närmare 60 böcker. Tänk att jag har skrivit alla de här böckerna. Det känns overkligt, men det är sant. Bevisen ligger mitt framför näsan på mig. Att se alla böckerna så här och få fina recensioner på dem, det gör att det är ännu roligare att gå in i skrivarbubblan och försvinna bort i fantasin.

Snart är det dags för höstens skrivarkurs på Färgargården. Har någon plats kvar om du är sugen på att gå.

När du läser detta är jag antingen på väg till skrivarstugan, eller har anlänt, håller på att lasta ur, eller sitter fokuserad vid datorn och befinner mig någonstans i tidslinjen tillsammans med silverskatten. Åh, vilken känsla.

Ha en fin dag! Det kommer jag att ha!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!