Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 12 november 2019

5 nya eböcker av Kim M Kimselius

5 nya eböcker av Kim M Kimselius

Nu har det kommit ut ytterligare 5 eböcker av mina böcker. Jan arbetar flitigt och har som mål att samtliga mina böcker ska finnas som eböcker innan jul. Nu vet du vad du har att se fram emot om du tycker om att läsa eböcker. Det gör jag!

TudorRosen Kampen om makten
 
TudorRosen Kampen om makten skrev jag som en hyllning till min älskade hund Tudor, som tyvärr lämnade hos i januari 2019, endast 5 år gammal. Men det visade sig bli även en hyllning till min älskade pappa, eftersom han dog när jag precis börjat skriva boken. Det här är en bok med många härliga karaktärer, med glädje och sorg, och en hel del av min smärta mellan raderna. En bok jag älskar som du kanske förstår. Boken handlar om Henrik VII, Henrik VIII, Ann Boleyn, Elisabeth I och många fler historiska personer.

Baksidestext TudorRosen Kampen om makten:
Den rödvita Tudorrosen blev symbolen för huset Tudor, efter att Henrik VII blev förste kung av Tudordynastin. Han får ständigt kämpa för att behålla makten.

Henrik VIII övertar tronen efter sin far, Henrik VII, och försöker få en son. I sin strävan efter detta, låter han förskjuta, avrätta och skilja sig från sina hustrur, som blir sex till antalet. Två av dem, Katarina av Aragonien och Anne Boleyn, är starka kvinnor som inte lyckas tillgodose kungens önskemål. Däremot får de döttrarna Maria och Elisabet.

Juvelen som för Theo och Ramona till Tudortiden, ger dem även obehagliga upplevelser. De skiljs åt i striden vid Bosworth Field. I sökandet efter Ramona räddar Theo livet på Henrik VII, vilket för honom till hovet, alla dess intriger och maktspel. Ramona och Theo får ta del av Tudordynastins härskares liv och död, där de själva ständigt svävar på avgrundens kant. De kämpar för att ta sig tillbaka hem, men juvelen har andra planer för dem.


Mördande foto
Mördande foto började som en berättelse på Wattpad och har nu närmare 60.000 läsningar där. Många ville att jag skulle trycka upp berättelsen som pappersbok och det gjorde jag. En bok många skolor använder sig av för att berätta om faran med internet och att leva med skyddad identitet. (Upptäckte just att Mördande foto låg på 10:e plats bland de mest populära deckarna på Wattpad! Jippi!)

Baksidestext Mördande foto:
Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna. Marina vet att hennes mamma har förbjudit henne att lägga ut bilder på nätet. Marina har glömt varför. När de den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna.

"Kära Dagbok. Jag skriver till dig igen, eftersom det idag har hänt något läskigt, sorgligt och samtidigt väldigt spännande. Men allra mest skrämmande. Så här var det..."


Sveriges Pompeji Sandby borgs öde
Sveriges Pompeji Sandby borgs öde är en bit svensk historia när den är som mest spännande. Det som var roligt med att skriva den här boken var att jag upptäckte att jag faktiskt redan hade besökt Sandby borg många år tidigare, och hört berättelsen om den gamla borgen. Sedan hade det fallit i glömska. Det blev ett kärt återseende.

Baksidestext Sveriges Pompeji Sandby borgs öde:
Theo och Ramona är med vid utgrävningen av Sandby borg på Öland. Här hittar de både skatter och mänskliga skelett. Genom fynden förstår de att borgens invånare har mött ett hemskt öde. Ett silverspänne fångar Ramonas intresse och gör att hon vill veta mer. Med hjälp av Månstenen reser de till borgen på 400-talet. De vill försöka förhindra händelsen som blir invånarnas undergång. Ondskefulla krafter har redan satt allt i rullning och slår till direkt vännerna anländer till det förflutna.

Vid en av Ölands fornborgar, Sandby borg på Ölands ostkust, påträffades 2010 flera uppseendeväckande fynd. Sedan år 2011 har Kalmar läns museum genomfört arkeologiska undersökningar i borgen. Redan under första årets utgrävningar hittades rester av mänskliga skelett. Bara en mycket liten del av borgen har hittills grävts ut.


Staden på andra sidan Fjäderpennan
Staden på andra sidan Fjäderpennan är andra boken i fantasyserien om Markus och Matilda som av en häxa blir förvandlade till råtta och hund. Jag älskar att koppla av från de historiska äventyrsböckerna genom att skriva fantasy.

Baksidestext Staden på andra sidan  Fjäderpennan:

Mitt i en rytande storm börjar den magiska kompassen vibrera och varnar för fara i landet Hamingja. Markus och Matilda tar sig igenom den skimrande bubblan, till staden på andra sidan. Där inser de att Fjäderpennan, som styr över liv och död, används av HAN, en person som regerar genom ondska.

Häxan Teckla spinner planer för Markus och Matilda, och iakttar dem genom lövverket. Över dem svävar HANS allseende ögon. Hur  ska de lyckas ta Fjäderpennan och rädda stadens invånare från ondskan, när HAN ser allt de gör?


10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär
10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär är ett samarbete mellan mig, Kim M Kimselius, Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. I den här boken har vi också några gästförfattare, för att verkligen visa hur bra det är att samarbeta. När jag ser omslaget minns jag hur roligt vi hade det på Bok och Hav i Karlskrona, där jag föreläste och signerade. Det var första gången Bok och Hav anordnades och det var en ynnest att ha fått vara med vid det allra första arrangemanget. Kristina och Lennart var där och signerade våra gemensamma handböcker om skrivandet.

Baksidestext till 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karrär
Känns det ensamt i ditt kreativa yrke? Saknar du någon att bolla dina idéer med? Kanske är samarbete något för dig?

I den här boken får du goda råd av tre proffs, med sammanlagt 40 års erfarenhet av bokbranschen och egen erfarenhet av samarbete. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att samarbeta på ett positivt sätt och nå nya framgångar.


Att läsa eböcker är roligt. Just nu håller jag på att läsa Generalens älskarinna av Lisa Hågensen som ebok. Det går betydligt fortare att läsa eböcker än vanliga böcker, dessutom är läsplattan så lätt att hålla i handen när man ligger i sängen och läser. Jag har en riktig läsplatta, jag läser inte på Ipaden, för den är betydligt tyngre. På läsplattan har jag alla mina egna eböcker samlade, vilket gör att jag kan plocka upp vilken som helst av mina böcker när jag är ute på resa och läsa högt för åhörarna. Tänk om jag skulle ha haft alla mina 58 böcker med i bagaget...

Hoppas du också tycker om att läsa eböcker och blev inspirerad till att testa någon av mina böcker som du nu har läst om.

Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns dem på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.
 

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 

2 kommentarer:

  1. Man blir ju lite extra nyfiken på TudorRoden Kampen om makten. Jag gillar intriger inom kungafamiljer, haha

    Ha en bra dag, Kim! /Alexander

    SvaraRadera
  2. Hej Alexander
    Åh, vad roligt att du känner så. Berätta för mig vad du tyckte om boken om/när du har läst den!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!