Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 14 november 2019

Ljudböcker Eböcker Pappersböcker och film

Ljudböcker, Eböcker, Pappersböcker och film


Nyss inkommen från en härlig långpromenad med hundarna. Solen är på väg att ta sig igenom molntäcket, +2 grader och kinderna hettar lite efter utevistelsen.

Som sällskap hade jag Offer 2117 av Jussi Adler-Olsen i öronen. Rapporterar mer om den boken när jag lyssnat klart på den. Vissa ljudböcker får mig att gå längre och längre, till hundarnas glädje. "Vad trött du ser ut?" sa maken när jag kom in efter långpromenaden. När spänningen stiger i boken ökas steglängden och farten höjs. Inte undra på att jag är lite tröttare än normalt när jag kommer hem.

Som kvällslektyr läser jag Generalens älskarinna av Lisa Hågensen på Läsplattan. En bok som får mig att somna allt senare varje kväll. Det är svårt att lägga ifrån sig den.

Till frukost läser jag Mosleymetoden av Michel Mosley. En vanlig pappersbok. Ibland byter jag ut den mot Läsplattan, om jag har slutat läsa vid ett spännande avsnitt kvällen innan.

Dessutom läser jag korrektur på en bok jag skrev 1992 och känner stolthet över hur bra jag skrev redan då. Även om jag är väldigt petig och tar bort alla extra ord och konstigheter.

Tro inte att jag kan låta bli att skriva, för det gör jag på Silverskatten vid Johannishus slott.

Men när jag verkligen, verkligen behöver koppla av, då är det film som gäller. För oavsett om det är mina egna böcker jag jobbar med, eller andra böcker jag lyssnar på eller läser, går författartankar till texten. I huvudet stryker jag ju, , som, och, jag ändrar meningsuppbyggnader och tänker "det skulle ha varit bättre om de hade strukit de sista orden" och så vidare. Därför är film den ultimata avkopplingen för mig, samt hundpromenaderna.

Vad gör du för att koppla av?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!