Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 november 2019

Hemligheten i Cornwall av Liz Fenwick

Hemligheten i Cornwall av Liz Fenwick

Det märks att författaren tycker om Cornwall, för hon beskriver så det känns som om jag är på plats. Blir nyfiken på Cornwall och vill gärna resa dit, men än så länge får jag nöja mig med att göra det i Liz Fenwicks böcker.

En spännande bok, med skattletande, hemligheter och kärlek. Som vanligt i Liz Fenwicks böcker är miljöskildringarna starka och tar med mig till platsen, husen och in i den djupaste grottan av hemligheter. En riktig sträckläsningsbok som jag varmt rekommenderar dig att läsa.


Jude får kalla fötter på sin bröllopsdag och låter sin blivande make stå och vänta vid altarringen eftersom hon aldrig dyker upp i kyrkan. Hennes fästman blir förtvivlad, hennes mor rasande och alla de upprörda bröllopsgästerna får nu något att samtala om ute på Cape Cod under det närmaste året. Skamsen och skuldmedveten tar Jude sin tillflykt till Pengarrock, en fallfärdig herrgård i Cornwall där hon fått ett uppdrag att katalogisera familjen Trevillions gigantiska bibliotek. Herrgården Pengarrock blir en perfekt tillflyktsort för Jude, eftersom den är full av historia och hemligheter. Men en ny ägare dyker upp med vidlyftiga planer för huset och markerna. Jude känner sig manad att försvara Trevilion inför främlingen, hennes efterforskningar har nämligen lett in henne på ett spår som antyder om en fruktansvärd tragedi som ägde rum för århundraden sedan, en dispyt om en förlorad skatt. När den nye ägaren vill sätta ut Pengarrock till försäljning för att kunna genomföra sina planer inser Jude att tiden håller på att rinna ut om hon vill avslöja hemligheten och stoppa försäljningen. 


Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!