Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 19 december 2019

På flykt från andra världskrigets fasa av Kim M Kimselius får fem enastående stjärnor

På flykt från andra världskrigets fasa av Kim M Kimselius får fem enastående stjärnorHon är Kim M. Kimselius!

Jag öppnar pärmarna till På flykt från andra världskrigets fasa och kastas genast in i nazisternas fruktansvärda terrorvälde. Den här gången hamnar Theo och Ramona i Frankrike, där den inhemska polisen samarbetar med nazisterna och tvingar sina egna medborgare till de mest vidriga uppsamlingsplatser inför skräckresan till dödslägren. Theo och Ramona är tidsresenärer, det vet vad som kommer att hända, och frågan är, hur många kan de rädda tillsammans med de tappra männen och kvinnorna i motståndsrörelsen? Och kommer de att kunna ta sig hem igen? Kommer de ens att överleva den här resan?

Man säger ibland att en författare är ”en ny Astrid Lindgren”. Kim M. Kimselius är ingen ny Astrid Lindgren, hon är Kim M. Kimselius, och faktum är att jag tror att det om några år kommer sägas om författare att de är ”en ny Kim M. Kimselius”!

På flykt från andra världskrigets fasa får fem enastående stjärnor av mig!

Författare Lisa Hågensen

Tack snälla Lisa för den fina recensionen.

Minns när en vän till mig berättade att hon skulle skriva författarporträtt över Astrid Lindgren. Det var precis i början av mitt författarskap och jag tänkte "Undrar om någon kommer att skriva ett författarporträtt om mig någon gång?" Nu har många, många skrivit författarporträtt och jag har fått ta del av många av dem. Det känns stort, men inte lika stort som det beröm Lisa Hågensen gav mig med den här recensionen!

På flykt från andra världskrigets fasa är en av mina absoluta favoritböcker.

En rafflande bok som skildrar andra världskriget i ett ockuperat Frankrike: motståndsrörelsens kamp, judarnas öden, händelsen i Vélodrome d'Hiver i Paris, nedskjutna flygare, samt de franska invånarnas liv. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.

Den historiska äventyrsboken avslutas med en gedigen faktadel.

Baksidestext På flykt från andra världskrigets fasa:
Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!