Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 18 januari 2020

Mr Ripley En man med många talanger av Patricia Highsmith

Mr Ripley En man med många talanger av Patricia Highsmith

För många år sedan såg jag filmen som baserades på den här boken. Men att läsa boken ger betydligt mycket mer än att se den på bioduken.

Skickligt beskriver Patricia Highsmith en psykopat ur psykopatens synvinkel.  Det är en ruskig bok på så sätt att Mr Ripley utåt sätt är världens ärligaste och sympatiska man. Men inom sig är han kallhamrad och planerar allt utifrån sina egna önskemål. Verkligen skrämmande och väl skildrat, både personerna och miljöerna.

En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa. Kanske kan du efter att ha läst boken undvika att falla i samma fällor som Mr Ripleys offer? Läs boken!

Baksidestext
En klassisk deckartrilogi av genrens mästare. Patricia Highsmiths antihjälte Tom Ripley är älskvärd, trevlig och fullständigt galen - för att få igenom sina onda avsikter igenom drar han sig inte ens för att mörda dem som står honom närmast.

I sin strävan efter det liv han alltid önskat sig, så långt ifrån uppväxtens trauma som möjligt, har Tom Ripley till fulländning lärt sig att manipulera sin omgivning.

I En man med många talanger får Ripley av en rik affärsman, Mr Greenleaf, uppdraget att hämta hem sonen Dickie från Italien till USA. Det går inte alls enligt planerna. Problemet är nämligen att Ripley blivit väldigt förtjust i Dickie, så pass att han bestämmer sig för att inte bara efterlikna honom - utan att helt enkelt bli Dickie Greenleaf.


 

Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!