Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 29 mars 2020

Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan


Härligt att möta alla personerna på den lilla ön i havet igen. Ibland när jag läser tycker jag att det egentligen inte händer så mycket, även om det händer MASSOR hela tiden. Men för en del saker tar det lång tid att komma fram i ljuset. Ett kärt återseende och en njutning att lyssna på.

Har du ännu inte upptäckt serien Den lilla ön vid havet kan det vara bra att veta att detta är 3:e boken och du bör läsa dem i ordning för att få rätt känsla. Med andra ord rekommenderar jag dig att läsa den här, men först efter att du läst de två tidigare böckerna i serien.


Julen är en tid för att mysa framför brasan och kanske njuta av den skotska klassikern sirapskaka med hutt - om du inte råkat bli gravid med din före detta chef förstås, och inte vet hur du ska berätta det för honom. Kommer Flora att samla modet och avslöja sanningen för sina nära och kära? Och kommer hennes pojkvän Joel tycka att hon är bärare av goda nyheter - eller kommer den här julen bli lika gråkall som högländerna i midvintertid?

Samtidigt försöker Saif, läkare och flykting från det krigshärjade Syrien, njuta av sin första västerländska jul tillsammans med sina söner. Hans fru är dock fortfarande saknad, och hennes frånvaro påverkar dem alla. Kan familjen finna tröst och glädje ändå?

Följ med till ett vackert nordligt hörn av världen, till gemenskapen på Mure, och upplev en höglandsjul du sent kommer att glömma!
 

Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!