Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 26 april 2020

I fikonträdets skugga av Camilla Davidsson

I fikonträdets skugga av Camilla Davidsson

Med första raden fångade Camilla Davidsson mig med den här boken, precis som hon gjorde med sin debutbok Under vintergatans alla stjärnor. Det här är en härlig feelgoodroman som slukade min tid medan jag gick, städade, körde bil och var någon helt annanstans än just där och då. Jag var på Gotland, tillsammans med Susanne och alla hennes bekymmer.

Härliga miljöskildringar och det fick mig faktiskt att titta på ett fikonträd när jag var på Plantriket senast. Tänk att få sitta under ett fikonträd och läsa en lika bra bok som den här! Personskildringarna är härliga och jag ler vid tanken på personerna som har dykt upp under läsningen. Vilka karaktärer!
Rekommenderar dig varmt att läsa den här mysiga boken.
 
Susanne har tagit hand om sin familj i alla år, men nu är de vuxna döttrarna Sofia och Lovisa utflugna och maken Lars har plötsligt och chockartat lämnat henne för en yngre kvinna. Nu måste Susanne skapa sig ett nytt liv. Först och främst hitta en lägenhet, men också ett nytt jobb och någonstans att göra av bohaget från familjevillan.

I en avkrok på Gotland ligger den gamla mjölkbutiken, ett arv som Susanne tänkt sälja, men som tillfälligt får husera alla möbler och prylar. I lugn och ro ska hon sortera allt och hämta kraft efter skilsmässan. När en turist en dag stannar till på gården och frågar vad sakerna kostar, finner Susanne att hon halvt ofrivilligt säljer en gåva hon fått från Lars. Och när en stilig, men vresig granne dyker upp strax efteråt och vill köpa en bok, sätts en kedja av händelser igång som slungar ut Susanne i livet igen. Men vågar hon säga ja till allt det nya?

I fikonträdets skugga är en fristående fortsättning på läsarsuccén Liten tvåa med potential. Det är en varm och kärleksfull skildring om att resa sig när man har fallit och om modet att stå upp för sig själv och det man tror på.

Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!