Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 18 november 2020

Det känns som jag var där: Tsunamikatastrofen i Lissabon

Det känns som jag var där: Tsunamikatastrofen i Lissabon

"Jag har precis läst ut boken Tsunamikatastrofen i Lissabon. Jag tycker att den var väldigt bra. Det är en av de bästa böckerna som jag har läst. Jag tycker att det finns en röd tråd genom hela berättelsen och det är enkelt att följa med i handlingen. Jag har aldrig varit i Lissabon men nu skulle jag kunna tänka mig att åka dit. För att jag har fått mycket inspiration ifrån din bok. Det bästa med boken är hur du har använt ett väldigt detaljerat bildspråk. Det känns som att jag var där och upplevde det även om jag inte gjorde det. Jag visste inget om denna händelser tidigare så jag fick lära mig många nya saker. 

Den bok som jag tycker näst mest om är Anastasias öde. Jag tycker att det är intressant med historiska händelser som har påverkat ett land väldigt mycket. Jag visste lite om den ryska revolutionen innan jag läste boken. Nu kan jag mycket mer och blivit intresserad av Rysslands historia. Jag tycker att du har använt ett väldigt bra bildspråk i boken och jag kunde direkt föreställa mig hur det såg ut." Linnea Sundius
 
Tack för de fina orden om böckerna Linnea.
 
Att få fina recensioner av mina böcker är ett bra sätt att skingra novembermörkret. Extra roligt när det är två böcker jag tycker väldigt mycket om och är extra nöjd med.
 
Har du läst någon av dem? Berätta gärna vad du tyckte om boken/böckerna.
 
Tsunamikatastrofen i Lissabon

En jordbävning inträffar i havet nära Lissabon, Portugal, den 1 november 1755. Jordbävningen är mycket kraftig. Skalvet orsakar stora skador på staden. Theo och Ramona befinner sig mitt i katastrofens centrum. De kämpar för sina liv, tillsammans med alla andra drabbade. De människor som klarat sig andas ut, utan att veta vad som är på väg mot dem. En halvtimme efter skalvet kommer en flera meter hög tsunami. Mitt i vägen för den gigantiska vågen står de överlevande, som flytt ned till hamnen för att undkomma fallande byggnader och eldens härjningar. Ännu en gång får de kämpa för att överleva.

En levande skildring av händelserna som tog många av stadens liv och förintade större delen av Lissabon. En oförglömlig läsning!

 

Anastasias öde

Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.


Varje gång jag får fina recensioner av mina böcker blir jag sugen på att läsa om dem, men jag tar mig aldrig tid. Istället sätter jag mig och skriver på ännu en historisk äventyrsbok.

Ha en fin dag i mörkret.

Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!