Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 22 november 2020

Solsystern av Lucinda Riley

Solsystern av Lucinda Riley

Sjätte boken om De sju systrarna. Det börjar kännas sorgligt, eftersom berättelsen om systrarna snart är slut. Lucinda Riley har tagit mig med till en ny värld för varje bok. Hon varvar berättelsen med intressant fakta och målar upp en värld som jag med lätthet tar del av.

I den här berättelsen får vi följa Electra D'Apliése. En vacker och framgångsrik fotomodell. Men framgången har sitt pris och för att orka med vardagen tar hon till droger och alkohol. 

Brevet från sin döde far har hon tappat bort, det brev som skulle ha gett henne ledtrådar till varifrån hon kom. En dag får ett brev från en kvinna som påstår sig vara hennes mormor. Något Electra tvivlar på, många är ute efter hennes förmögenhet. Men kvinnan ger sig inte. En dag står hon helt enkelt framför Electra.

Parallellt med Electras historia får vi lära känna Cecily Huntley-Morgan som far till Kenya efter att ha fått sitt hjärta krossat. Även detta en del av Electras berättelse.

Som vanligt en otroligt bra bok, starka karaktärer, härliga miljöskildringar och spänning genom hela berättelsen. Rekommenderar dig varmt att läsa boken, men börja med första boken för att ta del av berättelsen om De Sju systrarna i rätt ordning.

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att plocka upp den här, förhoppningsvis i december! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Vargnatt
    Väl värd att vänta på!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!