Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 22 januari 2021

Deckardrottningen En författare i motvind av Olséni och Hansen

Deckardrottningen En författare i motvind av Olséni och Hansen

Som vanligt en sanslöst rolig deckare av Olséni och Hansen. I den nya serien, Deckardrottningen, får vi lära känna nya huvudpersoner.

Språket är en njutning och jag vill inte sluta lyssna. Vem drömmer inte om att slå igenom som författare? Något som Boel Rask, bibliotekare gärna vill.

Hennes man, Erland, känner till sin frus drömmar och ger henne en skrivarkurs i femtioårspresent.

När Erland inser hur mycket en författare kan tjäna, titta bara på Camilla Läckberg, utarbetar han en plan för att hans fru ska bli lika stor och känd, samt känna miljoner på sitt skrivande.

Han lurar sig in på mingelfesten på förlagen, spionerar på andra författare, ja i princip gör han i stort sett precis vad som helst för att hans fru ska bli framgångsrik författare.

Som författare skrattar jag gott åt många igenkänningsfaktorer, men jag tror att även den som inte är författare får lika stor behållning som jag.

Boken är slut i ett flygande nafs, för jag måste ju få se hur Erland tar sig ur alla lögner och hur det går för Boel. Undrar du också? Läs boken så får du veta!

 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!