Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 17 januari 2021

Kimya av Eva Holmquist

Kimya av Eva Holmquist

Alltsedan jag läste en novell, skriven av Eva Holmquist, i en antologi, är jag fast. Författaren har ett alldeles eget sätt att skriva, korrekt språk, ingen slang, starka personporträtt, bra miljöskildringar och något som är oändligt viktigt för läsaren: Ett driv framåt genom hela berättelsen. Med andra ord går det inte att lägga ifrån sig en berättelse som Eva Holmquist har skrivit. 

Jag vill läsa ALLT av författaren, njuta av språket, de unika miljöerna, udda karaktärerna och den oändliga fantasin som förändras för varje ny bok.

I Kimya, som är den första boken i en serie, är magi förbjuden, ändå är det många som har magiska krafter.

I skolan är det datorer som lär barnen, ibland säger datorn att barnet är färdig, inte har något mer att lära sig. Men ute på gatorna får de inte vara, inte heller stanna kvar i skolan. Ständigt jagade av säkerhetsvakter drar de runt i staden, finner andra som är i samma situation.

En grupp med magiska krafter, hittar till en början fristad i en bokhandel. Men jakten på Kimya pågår ständigt och en av personerna i den här gruppen har möjlighet att hitta Kimya. Just den personen vill de styrande ha tag på för att själva ta kontroll över Kimya. 

Som alltid när det gäller Eva Holmqvist berättelser, hittar man något nytt, unikt, nya huvudpersoner att ta till sig och älska. Den här boken inget undantag. Nu väntar jag med spänning på nästa del i serien. Olidlig väntan.

Jag inte bara rekommenderar boken, jag uppmanar dig att läsa den! Gör det! Läs boken! 


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!