Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 28 mars 2021

Ond bråd död i Venedig av Donna Leon

Ond bråd död i Venedig av Donna Leon 

I researcharbetet inför boken Hotet mot Venedig läser jag både fakta och skönlitteratur. Donna Leon är en härlig författare som levandegör Venedig, dess kultur, miljö och människor.

Det här är första boken om poliskommissarien Guido Brunetti, en sympatisk man som läsaren lätt tar till sitt hjärta.

I den här boken hittas den världsberömde dirigenten Helmut Wellauer död i sin loge i en av pauserna under en operapremiär. Vem är mördaren? Guido Brunetti inser snart att mannen hade många fiender.

Sakta, men säkert, nystar han ihop alla ledtrådar och löser gåtan.

En underbar bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa!

Vackra och legendomspunna Venedig är en stad som är så gott som förskonad från våldsbrott. Men det är inte någon tröst för den världsberömde dirigenten Helmut Wellauer som hittas död i sin loge i en av pauserna under en operapremiär. Vem kan ha önskat livet ur den genialiske dirigenten? Eller snarare vem gjorde det inte?

Guido Brunetti, den sympatiske poliskommissarien vid Venedigpolisen, får uppdraget att snabbt hitta lösningen på mysteriet som riskerar att smutsa ned stadens oklanderliga rykte. Till sin hjälp i detektivarbetet har han sin trevliga familj som gärna bidrar med kreativa gissningar över en tallrik pasta och ett glas rött vin. Det mystiska dödsfallet leder Brunetti in i en härva av ondska, hämnd och begär, och han ställs själv inför svåra moraliska beslut om vad som egentligen är rätt och fel.

Donna Leon är en prisbelönt amerikansk deckarförfattare som har bott i Venedig i över tjugo år. Ond bråd död i Venedig belönades med The Suntory Prize för bästa spänningsroman 1991.


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

2 kommentarer:

  1. Böckerna om Brunetti är ljuvliga! Donna Leons underbara ironi över italiensk byråkrati osv är underbar samtidigt som man förstår att hon älskar Venedig. Jag tycker mycket om Brunetti och hans familj, ja alla karaktärer, men jag undrar om inte nr 1 är signorina Elettra!

    SvaraRadera
  2. Hej Ia
    Håller med dig om att de är jättebra. Läser för fullt och lyssnar på dem. Signorina Elettra är härlig <3.
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!