Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 28 mars 2010

Kung Bore har släppt sitt grepp om Blekinge

Äntligen har Kung Bore släppt sitt grepp om Blekinge och mitt Paradis.

Kung Bore (Kung Vinter, Kung Frost) är en sentida namn på vintern och nordanvinden. Det är en litterär figur som förekommer i sagor och har förknippats med boreal. Namnet kommer från latinets borealis från grekiskans Boréas som betyder nordanvind.
Det är underbart att återigen kunna promenera över hela trädgården. Att slippa vara begränsad till de smala skottade gångar som kantats av snö långt upp över låren. Det märks på hundarna att de också gläds över sin nyfunna frihet att kunna rusa omkring som de vill. Återigen kunna springa i den vilda delen av tomten, vår egen lilla skog där vi har en liten agilitybana, äntligen kan hundarna träna igen.

Min joggingrunda är ännu inte helt fri från is och snö, men om det fortsätter så här med värme, sol och regn så är det bara fråga om någon dag innan allt är borta, förutom i de stora snöhögarna, dit hundarna rusar för att äta snö.

Vår trädgård är full av snödroppar, förunderliga blommor. Från att ha varit begravda i nästan metertjockt lager snö finns de plötsligt där när snön smälter bort. Det är som om blommorna har vuxit under snön.


Nu kliar det i fingrarna efter att räfsa i rabatterna, klippa ned växter, röja och fixa till. Men än så länge är det för tidigt, än kan det komma frostnätter.

Till dess får jag nöja mig med att ta kratta och spade och plocka upp det som hundarna har gjort under sina toalettbesök under vintern. Något som inte är lika kul som att röja i rabatterna, men ett nödvändigt ont. Dessutom är det bra maskmat och ger näring åt växterna när det har blivit jord igen i vår kompost.

Hundleksakerna dyker också upp nu när snön försvinner. Kan inte förstå att hundarna alltid vill ta med sig leksakerna ut, men aldrig tar med dem in igen... Det har varit väldigt tomt i leklådorna under vintern, eftersom leksak efter leksak försvunnit i snödrivorna.

Varje vår tänker jag: "Nu har jag överlevt ännu en vinter!" Vet egentligen inte varför jag tänker så, om det är för att jag är rädd för att dö i bilolycka eller om det bara är något jag säger för att jag är så glad över att få uppleva våren igen. Men i alla fall... Nu har jag överlevt ännu en vinter, och jag ser med tillförsikt fram emot våren och sommaren.

Mitt huvud fylls av inspiration, livsglädje och skrivlust när våren knackar på dörren. Därför ska jag nu sätta mig och vara kreativ, istället för att fortsätta skriva på min blogg. Vi hörs snart igen!

Kramisar Kim