Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 23 april 2010

Föreläsning Påarp Skola utanför Helsingborg

Idag har jag varit och föreläst på Påarps skola utanför Helsingborg. Trodde det skulle vara en liten skola, men se det var det inte. Det var en stor skola med många klasser och många underbara elever och lärare.

Jag föreläste för fyra klasser, 4:or, 5:or och 6:or. Alla var lika entusiastiska och hade många bra frågor.

Det är inspirerande att vara ute och föreläsa, men samtidigt blev jag väldigt tom och trött när jag var klar och skulle åka hem, kanske beroende på bilresan. Oj, vad mycket trafik det har varit. Mycket ovanligt. Det snöade och regnade om vartannat på vägen till Påarp.

Nu blåser det rejält runt husknutarna här i Skåne, där jag är kvar i min sommarstuga. Detta är min "skrivarstuga" och Jan sa skämtsamt att jag inte fick komma hem förrän jag skrivit färdigt "Boudicas strid mot Romarna", så det är väl bäst att jag jobbar undan ikväll och i helgen så jag kommer hem innan min födelsedag. Annars får jag ju inga presenter, men vad värre är, jag får inte min chokladmoussetårta som jag älskar och endast äter på min födelsedag. En gång om året... Tänk om jag missar det!

Hade glömt kameran idag, så det fick bli en gammal bild. Passar bra eftersom många klasser höll på att läsa just "Vikingaträl" i Påarps skola. Har bett att de skulle skicka bilder, kanske kommer de och då kan jag lägga till bilderna senare, för jag vet att det togs många bilder under mina föreläsningar.

Det kändes som högsta betyg när en av eleverna på sista lektionen sa: "Du kan väl komma tillbaka nästa år?" När dessutom en av lärarna sa samma sak lite senare, kändes det som om jag hade gjort ett bra jobb.

Har en känsla av att många blev inspirerade av mina föreläsningar för jag har fått många nya vänner på facebook, samt många meddelanden och frågor ifrån Påarpseleverna.

Ännu en dag lider mot sitt slut. Hade jag varit hemma nu hade jag packat ihop datorn och ägnat mig åt hemmet och hundarna. Nu kommer jag att fortsätta skriva på min bok, för här finns inte mycket mer att göra. Har ingen tv och inte tagit med mig några skönlitterära böcker, bara faktaböcker. Nu ska det jobbas!

Tack alla elever och lärare på Påarps skola för en fantastiskt trevlig dag tillsammans med er! Hoppas vi ses igen!

Kramisar från Kim