Följ med på denna lilla utmaning och lägg upp ditt favoritrecept på din blogg. Jag kommer sedan att länka till alla er som är med på denna utmaning och gör gärna det samma på din blogg så har du också alla recept samlade. Lämna en kommentar här i min blogg när du skrivit ditt inlägg så att jag kan lägga in länken här:
Klas moussaka med tzatziki
Klas moussaka med tzatziki
Här är mitt favoritrecept:
Kimselius Keiferkyckling
6 st normalstora kycklingfiléer
2 pkt bacon
2 tsk körvel
4 dl vispgrädde
6 dl riven smakrik ost
200 gram färska champinjoner
Kycklingfiléerna ska strimlas, kryddas med salt och peppar och stekas i rapsolja.
Baconen ska strimlas och stekas, låt rinna av på hushållspapper för att få bort fettet.
Champinjonerna delas i bitar och steks i smör tills de får en gyllenbrun färg, kryddas med salt och peppar.
Smörj en långpanna och lägg i den stekta kycklingen, baconen och champinjonerna, blanda i hälften av den rivna osten.
Strö över körveln, häll på grädden och lägg resterande ost över alltihop.
Gratineras i ugn 225 grader i ca 15-20 minuter
Smaklig måltid önskar Kim
PS. Om du tycker receptet låter bekant är det den här maträtten jag lagade i Radio den 16 april 2010. DS.
Här kommer ett recept från Malin som inte har någon blogg:
Malins kyckling Bulgur eller tonfisk Bulgur:
det funkar alltså lika bra med en hemmagrillad kycklingfilé som tonfisk på burk!
1 kycklingfilé/pers..grillas eller steks lätt med kryddor efter smak alt ca 2burkar tonfisk i vatten/3pers
Beräkna ca 1dl bulgur/pers som kokas enl instr på paketet..lägg till
1-2 grönsaksbuljongtärningar i vattnet när du kokar-smakar utmärkt,
man tar 1 stor påse ruccolasallad i en skål
1 burk soltorkade tomater i örtkryddolja
3-4 mogna avocado
dela tomaterna grovt, dela avocadon o skär stora bitar, blanda ner i ruccolan dela kycklingen/tonfisken i bitar o rör runt så krydorna från tomaterna blandar sej när bulgurn är kokt, låt svalna lite, rör sedan ner i skålen och ät.
JÄTTEGOTT!!! och enkelt
sen säjer man "tack för maten Malin"
Inskickad av Annelie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!