Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 26 september 2010

Bokmässan Dag 4, 26 sept 2010 Paolo Roberto

Dagens höjdpunkt enligt Matilda och Roxana var när Paolo Roberto kom för att köpa mina böcker. Jag var inte där, hade en av mina sällsynta "tvätta-händerna-pauser".

Bilden är lite suddig, eftersom den som tog bilden hade bråttom att fotografera.

Dagen började med att jag var uppe på andra våningen och provsmakade choklad, ingen dålig början på en bokmässedag. Jag filmade och provsmakade och längre fram tänker jag blogga om mitt besök i chokladlandet på Bokmässan.

När jag kom tillbaka till montern hade vi besök från Oravais i Finland. Det var bibliotekarien som hälsade på och köpte in lite böcker till biblioteket. Jag var och föreläste i Oravais för två år sedan och varje bokmässa får jag besök av en flicka från Oravais och några andra från Finland. Alltid lika roligt!Här står jag med bibliotekarien från Oravais i Finland.
Matilda och Roxana har varit flitiga med kameran idag och fotograferat mig från alla vinklar och vrår. Här signerar jag en av alla de böcker jag signerat idag. Jag har skrivit så många autografer den här bokmässan att jag har så ont i min högerhand att jag till slut inte kunde lyfta böckerna när jag signerat dem. Hemskt! Men samtidigt otroligt roligt!!!


Här pratar jag böcker med en av alla de besökare som kom till montern. Årets bokmässa har varit välbesökt alla dagar. Kanske något mindre folk på söndagen i år än förra året, men det har kompenserats genom att det har varit desto fler människor de andra dagarna. Vi är supernöjda med årets bokmässa.Det var många som ville ha en pratstund med mig......få sina böcker signerade......berätta vad de tyckte om mina böcker...

...och tålmodigt vänta på sin tur i kön......eller bara ta författaren i hand...

Här står jag med min guddotter Matilda som har varit med de senaste två åren, samt Roxana som i år har varit prao i montern.


Supernöjd men trött över årets bokmässa, här vilar jag på vår pyramid där alla böckerna är staplade. Faraos förbannelse sålde slut vid lunchtid och många fler titlar riskerade att ta slut innan dagens slut.Bokmässan innebär många möten, mycket prat och glada skratt.


Det är roligt när hela familjer kommer och berättar att de läser mina böcker.


Det var en jämn ström av besökare idag. De andra dagarna har de kommit klumpvis, massor på en gång och köat och så har det varit tomt. Nu var här folk hela tiden.


Här är det Anki som pratar böcker.Här pratar jag böcker med Mio med dotter.


Här får jag beröm för mina böcker av en läsare som köper fler böcker i serien om Theo och Ramona.Mathilda kommer varje år och köper mina böcker. Hon berättade att hon hade fått MVG på prov efter att ha läst mina böcker. Hon tycker väldigt mycket om böckerna och köpte väldigt många böcker även i år.Så fort jag inte är där är det lugnt i montern säger de, här passar de på att fotografera varandra. Det är Matilda som ler mot kameran och Anki som rättar till böckerna.


Här är min man Jan, jag och min kusin Kristina med dotter.

Älskar när det är mycket folk och jag pratar med alla medan jag signerar böckerna för dem. Om de köper många böcker blir det långa pratstunder, vilket bara är trevligt.


En lycklig bokköpare.

Här ser ni en överlycklig bokköpare som har köpt de böcker som saknades i samlingen.
Då var årets bokmässa slut. Sitter här mitt ibland bokkartonger och försöker blogga medan Jan sliter med allt material. Tyvärr har jag så ont i min autografhand att jag inte kan hjälpa till. Men skriva på tangenterna fungerar, tack och lov!

Tack alla facebook och twittervänner, släkt och vänner, fans och bokköpare för att ni gjorde årets mässa till något väldigt speciellt. Hoppas vi ses igen nästa år!

Kramisar från Kim

Bokmässan Dag 3, 25 september 2010

Bokmässan Dag 2, 24 september 2010

Bokmässan Dag 1, 23 september

Bokmässan Dag 0, 22 september

Bokmässan, med döden flåsande i nacken