Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 april 2011

Vår med försmak av sommaren

Igår var en underbar sommardag med över +20 grader, just en sådan dag jag har längtat efter hela snörika, kalla vintern. Men det var inte sommar, det var vår.
Vårtecken. Första snoken.
Allt går jättefort i naturen just nu. Alldeles nyss stod allt i knopp, nu slår det ut så det nästan hörs. I morse såg jag helt utslagna björkar. Dags att klippa rosorna, plantera potatis... Ja, det är mycket som ska göras just nu.
Magnolian har klarat både vinterns kyla och rådjurens hunger
Framförallt ska jag få färdigt mina böcker om andra världskriget, annars hade jag tillbringat dygnet runt utomhus. Vi har faktiskt grannar som sover utomhus hela sommaren. De är riktiga frisksportare och är uppe med tuppen, eller det kanske är mina morgonglada hundar som väcker dem?
Pluto

Tickie


Tola
Det är bråda dagar nu på våren när allt ska i jorden, växter flyttas om, planteras nytt, ogräs rensas bort, gödslas och krattas. Med en tomt på två tunnland finns det alltid något att göra. Då gäller det att se mellan fingrarna och uppskatta ogräsets skönhet där det blandar sig med de planterade blommorna.


Vårtulpaner och Scilla.
Det gäller att njuta och ta vara på varje stund utomhus, att se det lilla i den stora helheten.
Äntligen har de enstaka vitsipporna blivit till en klunga av vita stjärnor.
När vi flyttade hit för sexton år sedan blev jag överlycklig över att upptäcka att vi hade ett tiotal vitsippor på tomten. Vi har varit rädda om dem och nu har de spridit sig och skänker mycket vårglädje.
Även strax utanför vår gärdsgård sprider sig vitsipporna,
till ett helt hav av underbart skira blommor
Något jag saknar här i Blekinge är Tussilago, därför njuter jag extra mycket av alla vitsipporna. De var min favoritblomma som barn och jag plockade famnen full varje dag till min mor, som snällt satte dem i koppar och glas över hela huset. Nuförtiden njuter jag av dem där de står, istället för att plocka dem. Kanske för att jag vill att de ska sprida sig till ett ännu större hav till nästa vår.

Förra året var våren sen. April var kall, grå och trist och vi hade snö ända in till första veckan av april. I år är det tvärtom och jag gläds så över solen, värmen och naturen som exploderar runt mig. Då är det helt okej att få glädjefnatt och spring i benen, att sätta sig på en sten och bara lyssna på fågelsången, andas in doften av alla vårblommor, känna värmen och vara tacksam över att få finnas till ännu en vår.

Här kan du se tidigare års vårblogginlägg, med vackra vårfoton

Ha en underbar vår!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.