Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 8 juni 2011

Möte med vinnarna av ett Författarbesök

I höstas hade jag en tävling där man kunde vinna ett författarbesök av mig. Det var MÅNGA som skickade in svar på de fem mycket lätta frågorna. En skola hade varit extra flitiga och låtit samtliga sina elever skicka in ett svar, vilket är helt okej. På så sätt fick de många chanser vid dragningen och hade turen att vinna.

Här ser du Tung som vann författarbesöket.
Han vann även min bok Theos Pompeji.
Det tävlingssvar som vann var inskickat av Thanh Tung Le från Ramdala Skola utanför Karlskrona. Alltså inte så väldigt långt ifrån där jag bor.

Här ser du hela klass 4 i Ramdala Skola.
Vinnaren Tung står längst fram i gul jacka.
Igår kunde jag äntligen besöka klassen. Hade varit tvungen att ställa in  tidigare inbokad tid på grund av att jag tappade rösten.

Igår var en riktig underbar sommardag, precis en sådan där dag som jag minns från min barndoms somrar och skolavslutningar.

Klassen väntade ivrigt när jag kom så det var bara att börja direkt. Efter en liten stund slank en annan person in och det var en reporter från tidningen Sydöstran.

Klassen var uppmärksam och satt tysta och lyssnade, trots utebliven rast mellan första lektionen och min föreläsning. Beundrar dem för att de orkade stå ut i 1,5 timma. De hade förberett många frågor. Det var bra frågor som var roliga att besvara.

Reportern från tidningen fotograferade Tung och mig och tog även några foton enbart på Tung, för det var ju tack vare honom som alla hans klasskamrater hade fått ett författarbesök.

I augusti startar en ny tävling. Då har DU chans att vinna ett författarbesök till din klass. Tävlingen läggs ut både här på bloggen och på min hemsida. Här kan du läsa om förra årets tävling.

Du har väl inte missat att du kan vinna en av mina böcker? Kika in här för att se vad du ska göra för att vinna en bok, superlätt tävling!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.