Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 juli 2011

Boktips: Jordens väktare

Den här boken var en ren nödlösning när jag var ute och långkörde på väg till Göteborg och begravning. Min ljudbok tog slut! Ve och fasa! Jag körde in på närmaste bensinstation och den ENDA bok de hade var Jordens väktare av Dan Buthler och Dag Öhrlund. Jag köpte den!

Efter tio minuter ångrade jag mitt köp. Det här var ingen bok för mig. Tyckte inte alls om språket. Men... Jag hade ingen annan bok och det var inget intressant på radion, så jag fortsatte lyssna.

Ganska snart hade berättelsen trots allt fångat mig, eftersom den är spännande, med fart och fläkt, bra personskildringar och bra cliffhangers...

Efter en rad kriminalromaner om stockholmspolisen Jacob Colt, kommer nu duon Buthler & Öhrlund med en spänningsroman som har hela världen som scen. Författarna fortsätter att intressera sig för det som händer i samhället runtom oss och nu är det kombinationen miljöförstöring och terrorism som ligger till grund för en intensiv läsupplevelse. USA:s utrikesminister dödas i ett attentat vid ett statsbesök i Ukraina. Tillvägagångssättet är lika enkelt som effektivt: en radiostyrd helikopter bestyckad med sprängämnen spränger hela bilkortegen i luften. Ingen tar på sig ansvaret för attentatet och överste Nicholas Shy vid SSG, en enhet direkt underställd presidenten, får i uppdrag att leda jakten på de skyldiga. Snart sker ytterligare attentat, fast på helt olika ställen i världen: en gasledning sprängs i Ukraina, elnätet i Brasilien saboteras och en kemisk fabrik sprängs i Indien. Ett mönster börjar framträda, men utredningen rör sig alltför långsamt framåt. Stefan Sauk nominerades år 2009 till Iris Ljudbokspris för bästa uppläsning med Buthler & Öhrlunds bok. 

Det ÄR en bra bok, men jag protesterar lite mot att det alltid är amerikanerna som ska rädda världen från undergång. Den här boken kommer säkert att bli film, där skådespelarna står och applåderar hjälten i slutet av filmen. Ja, du vet ju hur sådana där katastroffilmer alltid slutar...

Vill du ha en bok som håller dig fångad hela boken igenom kan jag varmt rekommendera Jordens väktare!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

2 kommentarer:

  1. Sv: vad roligt att du tycker om min blogg och vill länka till den :)

    jag har läst lite om den där boken, men jag tror inte att det är något för mig.

    SvaraRadera
  2. Hej Mochride
    Nu ligger en länk till din blogg här! Ska bli kul att följa din blogg!
    Förstår vad du menar, för jag hade inte heller valt den här boken om det hade funnits en annan, men som sagt, den är svår att släppa när man väl börjat lyssna på den!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!