Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 augusti 2011

Utlottning av boken På flykt från andra världskrigets fasa

Vill du ha chans att vara med vid utlottningen av På flykt från andra världskrigets fasa, är det enda du behöver göra att följa min blogg. Om du redan har lagt till dig som bloggföljare behöver du inte göra något. Om du INTE har lagt till dig som bloggföljare kan du göra det till höger här på min bloggsida under: FÖLJ GÄRNA MIN BLOGG. Klicka på ANSLUT DIG TILL DEN HÄR WEBBPLATSEN och följ sedan instruktionerna. Glöm inte klicka på KLAR.

När På flykt från andra världskrigets fasa kommer från tryckeriet lottar jag ut flera böcker. Ju fler bloggföljare, desto fler böcker lottas ut. Här kan du se de som vann boken På liv och död i andra världskrigets skugga.

Baksidestext till På flykt från andra världskrigets fasa:
Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.
En rafflande bok som skildrar andra världskriget i ett ockuperat land: motståndsrörelsens kamp, judarnas öden, händelsen i Vélodrome d'Hiver, nedskjutna flygare, samt de franska invånarnas liv. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.


Omdömen av På flykt från andra världskrigets fasa:

"Den bästa bok Kim har skrivit!" HarryEriksson

"Man sitter som på nålar ända till sista sidan." Ingela Svensson

"Det här är en av Kims bästa böcker hittills!" Kristina Fridensköld

"Kim har faktiskt överträffat sig själv! ... Hon har funnit en ny vinkel i tidsresandet som är en riktig nervkittlare. ... LÄÄÄÄÄS!!!! Annelie Nilsson

Utdrag ur boken:
Av personernas klädsel, utseende och de rullande r:n förstod Ramona att de befann sig i Frankrike. Var visste hon inte, och inte heller vilket datum det var, men hon visste vad som skulle komma att hända den 16 och 17 juli 1942 i Paris.

Ramona hoppades innerligt att det hemska inte redan hade hänt, utan att hon hade möjlighet att hjälpa åtminstone några judiska familjer att slippa ifrån det avskyvärda som var på väg att ske.

Det kändes som om hon fick en andra chans att förändra andra världskrigets historia, för i den stunden var Ramona säker på att det var dit Theo och hon hade kommit ytterligare en gång.

Efter deras tidigare resa i tiden till de hemska judeförföljelserna i Tyskland, under andra världskriget, hade Ramona lärt sig en hel del. Hon hade hört många viktiga saker som hon hade lagt på minnet, inte för att hon ville, utan för att de var så hemska och avskyvärda att hon inte kunde utplåna dem ur sitt huvud, hur gärna hon än ville...


Nu gäller det att du håller tummarna och hoppas på att du blir den lyckliga vinnaren av den spännande historiska äventyrsboken På flykt från andra världskrigets fasa. Glöm inte att kika in här på bloggen med jämna mellanrum, för att se om du har vunnit! Lycka till!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

7 kommentarer:

Marina sa...

Ser fram emot detta med spänning!

Mångmamma sa...

Länkar till dig idag.
Vi vill veta hur det går för Ramona och Theo under Snapphanetiden!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Marina
Ja, det är bara att börja hålla tummarna! Kanske har du chans att vinna denna gång!
Kram Kim

Hej Mångmamma
Ska bli så spännande att höra vad du tycker om boken. Följer din blogg nu!
Kram Kim

Isa sa...

Hej Kim! Bra tävling där man slipper göra så mkt! Och sedan vara med i utlottningen!! Jag tycker du är en jättebra författare! Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Isa
Javisst är det bra när man automatiskt är med i utlottning av böcker, om man lagt till sig som följare av min blogg.
Tack! Vad roligt att du tycker om mina böcker.
Kram Kim

Isa sa...

Tack själv för många härliga stunder med Theo, Ramona och Kimberlie! När är utlottningen??
Kramar från Isa

Kim M. Kimselius sa...

Hej Isa
Utlottningen sker i veckan som kommer.
Kram Kim