Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 25 november 2011

Böckernas Youtube = Scribd

Scribd.com är för text vad Youtube är för rörliga bilder. Scribd är en fildelarsida för textdokument. Sidan sägs ha omkring 50 miljoner läsare per månad. Dagligen laddas cirka 50.000 dokument upp på sidan.

En nedladdad textfil från Scribd kan läsas på skärmen eller på en e-boksläsare från Kindle.Du kan även läsa texter från Scribd på din mobil.

Scribd jobbar för att inte copyrightskyddat material ska hamna på sidan. Ändå gör det så ibland och både Ken Follet och J.K Rowling har kritiserat sidan eftersom deras böcker funnits tillgängliga för nedladdning på sidan.

När president Obama kampanjade för presidentämbetet använde han Scribd-sidan för att sprida sitt kampanjmaterial. Och det lyckades han ju bra med!

Idén till Scribd kom från Trip Adler på Harvard när han talade med sin far, John R. Adler, om hur svårt det var att publicera akademiska dokument. I samarbete med Jared Friedman och Tikhon Bernstam startade Trip Adler Scribd som lanserades i mars 2007 och genast fick många besökare. 2008 rankades sajten som en av de bästa på Top 20-listan för sociala medier.

Läs mer om Scribd här.

Är inte riktigt säker på hur vi i Sverige kan använda oss av den här sajten, men vem vet, kanske någon av mina läsare känner: "Just precis vad jag har letat efter."

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se