Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 29 december 2011

Downtown Abbey

Downton Abbey är en tv-serie som jag älskade redan från allra första avsnittet:



"Det är en slags moderniserad Upstairs and Downstairs och skildrar livet på det stora godset Downton Abbey. I verkligheten sörjde det slottet för 250 personer liv och leverne under den här tiden.
Robert Earl of Grantham (Hugh Bonneville) och godsets ägare har ”tyvärr” bara tre döttrar. När arvtagaren, en kusin, omkommer på Titanic så betyder det att Dwonton kommer ärvas av en obetydlig advokat Matthew Crawley, en okänd kusin till Robert. Döttrarna skulle bli lottlösa. Det sprider förstås en viss förstämning hos släkten , att godset skulle ärvas av en enkel medelklass figur. Under ledning av Roberts mor den magnifika Violet, strålande spelad av Maggie Smith, försöker de få honom att verka för att Matthew inte blir arvinge. Robert är fast, det är han som är arvingen och att byta det är att gå emot något större som att göra uppror mot historien. Men tänk om man kunde får den äldsta dottern Mary att gifta sig med Matthew då skulle saken vara biff!!
Ja som ni förstår så finns här många av de ingredienser som vi vill finna i engelska tv-serier av den här typen. Rikedom, överflöd, kärlek, besattenheten av klasser, alla dessa koder och vad man skall göra för att var på rätt sida om linjen. Fantastisk inredning, makalöst vackra kläder. Varje avsnitt kostar 10 miljoner att spela in!" (Hämtat från En trave böcker, läs hela texten här.)

Tycker om den här typen av kostymfilmer, som skildrar en sann historia. Kanske för att det är så jag skriver mina böcker, väver ihop en berättelse runt en riktig historisk händelse.





Här kan du se mer om Downtown Abbey på Svt1. Har du ännu inte sett serien har du chans att se två program som sänds senare i veckan. 

Ja, nu vet du vad du har gått miste om ifall du inte har sett serien från start. Har du sett serien skulle det vara roligt att höra vad du tyckte om den!
Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

5 kommentarer:

  1. Jag har sett Downton Abbey sedan första avsnittet av första säsongen och kan knappt bärga mig tills tredje säsongen blir tillgänglig. Maggie Smith gör en strålande insats som Violet Grantham, miljöerna är vackra, klippningen mycket bra gjord... högklassig underhållning, på mer än ett sätt! Helt klart något man bör se om man gillar historiska draman.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte sett serien men har hört mycket gott om den. Jag kanske får lov att börja se den på play nu då.

    Jag tycker mycket om ditt nya foto på headern! :-)

    SvaraRadera
  3. Jag har inte sett den men har hört mycket gott om den, kanske får börja se den på play nu då.

    Jag tycker mycket om ditt nya foto på headern! Kram Helena

    SvaraRadera
  4. Hej Hannah
    Instämmer helt och hållet med dina ord Hannah!
    Kram Kim

    Hej Helena
    Tycker absolut att du ska titta på den Helena. Idag kommer en julspecial på SVT1 21.00.
    Tack! Det var roligt att höra!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  5. Åh nej, jag har missat den helt och är SÄKER på att jag skulle älska den!! Får väl önska mig "boxen" någon gång i framtiden... Köpte Mad Man förra julen och har inte börjat titta på den än, ha ha.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!