Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 9 januari 2012

En helt vanlig dag

Idag är en helt vanlig dag. Inga föreläsningar, inga signeringar, ingenting annat att fokusera på än Mayaboken.

Givetvis kommer Sociala medier emellan: Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn och många fler. Sedan finns det mail, brev och frågor på panelen Unga Fakta att besvara.

Annars är allt lugnt. Måste bara göra färdigt det sista på den engelska versionen av Tillbaka till Pompeji så att översättaren kan fokusera på boken.

Jan kom och sa att vi måste trycka upp Snapphanar, för den är nästan helt slut. Det innebär att jag måste lägga in texten i det nya formatet som jag nu gör böcker i: InDesign. Rätt mycket jobb, men därefter finns boken där, tills vi byter till ett nyare program... Ett nödvändigt jobb, annars fungerar det inte i tryckningen.

Ja, när allt det där är klart, DÅ är det dags att bara fokusera på Mayaboken, men då är det inte så mycket tid kvar av arbetsdagen, så det blir som vanligt att skriva på kvällen i stearinljusets sken, eller läsa fakta i det flammande skenet från brasan i kakelugnen.

Ja, det är en helt vanlig dag, i en helt vanlig vecka som precis har tagit sin början. Ett blankt blad, som ligger oändligt framför mig, då tiden ser ut att räcka till för allt, men snart är veckan slut och det är dags att börja en ny vecka och jag vet att jag inte har hunnit skriva alls så mycket som jag har tänkt innan veckan är slut.

Med andra ord: En helt vanlig dag!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

10 kommentarer:

Helena sa...

Mina nya böcker ligger på sängbordet och väntar, men det verkar som att dom kommer att få vänta rätt länge... Boken jag började på några dagar innan Clara kom hem från sjukhuset ligger orörd sen dess.. Man vet att man har småbarn när man väljer fem minuters mer sömn framför andra saker ;o)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Helena
Vet du, det känns väldigt bra att böckerna får vänta, för det innebär att du har dina små prinsessor hemma och att allt är som det ska! Det känns mycket, mycket bra! Njut av Matilda och Clara istället för av Theo och Ramona!
Kram Kim

Madeleine Blomberg sa...

Hejsan Kim! Jag hittade dig på Ann Ljungbergs Skrivadventskalendern - och nu har jag länkat till dig på min lilla blygsamma blogg. Du har så mycket fint som du delar med dig av och i en sån varm ton! Lycka till med allt du gör! Glada hälsningar, Madeleine

http://systerysteroch7mamma.blogspot.com/p/samlingen.html

Kim M. Kimselius sa...

Hej Madeleine
Tack för att du tittade in här och kommenterade. Blir mycket glad för dina fina ord om min blogg. Ska kika in och se vad du har för blogg.
Välkommen tillbaka! Om du lägger till dig som bloggföljare har du chans att vinna en signerad bok när jag lottar ut böcker bland mina bloggföljare.
Kram Kim

Anneli sa...

Helt vanliga dagar kan vara underbara! I morgon börjar våra vanliga dagar igen :)
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anneli
Ja, helt vanliga dagar är njutbara!
Kram Kim

franziengland sa...

Oj, det verkade inte alls som en vanlig dag... ser inte ut som du skulle hinna skriva något alls och det vet jag ju att du gör VARJE dag :) . Hoppas en del dagar är ÄNNU vanligare och lugnare med mer skrivtid.
Blir nyfiken på hur du använder LinkedIn? Du söker ju inte precis arbete? :) Själv finns jag inte där men tänker att det blir bra att lägga upp sig den dag vi ska flytta hem och jag ska söka jobb igen. Kram.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Här finns egentligen inga "vanliga" dagar. Alla är olika och alla innehåller skrivandet.
Det tar massor av tid att ha ett eget förlag, tid som går bort från skrivandet. Det är som att ha ett heltidsjobb och vara författare på fritiden, faktiskt!
Använder inte LinkedIN så mycket, har mest bara gjort ett konto där. Lärde mig tidigt att jag skulle "ta kontroll" över mitt namn på nätet, vilket innebär att lägga upp konton så att ingen annan tar kontot i ditt namn.
Kram Kim

franziengland sa...

Jag kan verkligen tänka mig det, att det är som att ha ett företag och att själva skrivandet är på toppen av det. Det positiva är i alla fall (förutom att du får ägna dig åt det du vill) att du kan planera och styra din egen tid (till stor del i alla fall). Det negativa är förstås att allting står och faller med dig själv.
Då förstår jag med LinkedIN. Undrade just hur du använde det och min fantasi sträckte sig inte så långt, men tänkte att eftersom DIN är så mycket bättre och vildare än min, kanske det fanns något jag inte tänkt på, ha ha.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, det är härligt att planera sin egen tid. Njuter för fullt av livet!
Åh, dina kommentarer gör mig alltid så glad. Tack för ännu ett gott skratt angående min och din fantasi!
Kram Kim