Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 16 april 2012

Två mysiga dagar på Withalaskolan i Vetlanda


Tillbringade tre mycket trevliga dagar i Vetlanda, varav två på Withalaskolan där jag föreläste för samtliga sjundeklassare.

Började första dagen med att föreläsa för samtliga åtta klasser i aulan, då jag berättade om mitt författarskap och mina böcker. Det strulade lite när jag skulle visa bilderna på böckerna, men eleverna tog det med ro och satt lugnt och tyst på sina platser.

Därefter träffade jag varje klass för sig och då talade jag om skrivandet och utifrån mina skrivtips skulle eleverna skriva en berättelse.

De var mycket flitiga och alla skrev.

Till hjälp hade de fått något som jag kallar för "Inspirationskort". Du kan se dem ligga på bordet hos eleverna.

Under tiden som eleverna skrev, gick jag runt och hjälpte dem. Det var två helt underbara dagar då bibliotekarien Mari visade mig runt i den stora högstadieskolan. Det var massor av trappor och upp och ner hela tiden, vart vi än skulle.

Hoppas att jag får komma tillbaka ett annat år, för jag hade mycket trevligt. Och både rektor, bibliotek,  lärare och elever verkade mycket nöjda med mina föreläsningar, för jag lämnade skolan med många berömmande kommentarer inom mig. "Du är verkligen inspirerande" sa en av eleverna i den sista klassen på Withalaskolan. Det kändes jättebra!

När jag var i Vetlanda bodde jag på det här mysiga Vandrarhemmet:
Det heter Kvarndammens vandrarhem och du kan läsa mer om det här. Kan varmt rekommendera vandrarhemmet!

Efter torsdagsföreläsningarna: en storsamling och fyra klasser, var jag mycket trött och ville helst av allt bara gå och lägga mig. Men solen sken och det var ljuvligt ute, så jag tänkte att jag skulle gå ut och sätta mig på en bänk i solen. Här ser du det som förmodligen har gett vandrarhemmet sitt namn, tror att det har legat en kvarn här.

Det fanns ingen bänk i närheten så jag gick en liten bit för att hitta en bänk.

Bredvid vandrarhemmet ligger en liten sjö och jag började gå utefter gångstigen. Här var ljuvligt, några hundägare med hundar stannade och jag fick en liten pratstund. En man berättade att här fanns körsbärs-, äpple- och päronodlingar som allmänheten fick plocka av. Dessutom odlade kommunen potatis och morötter som invånarna fick gräva upp och ta för husbehov. Mysigt!

Mitt ute i sjön fanns en stor flock fiskmåsar som skränade, lyfte och landade och gjorde att det inte var tyst en minut.

Ändå var det rofyllt och mycket vackert att vandra. Jag gick vidare, utan att hitta någon bänk.

Kunde knappt se mig mätt på den vackra vattenytan.

Jag vandrade på i min jakt efter en bänk i solen.

Så här vacker var gångstigen bitvis.

Till slut hittade jag bänkar, som låg ute på en liten veranda i sjön. Men då hade jag redan gått runt nästan hela sjön och var tillbaka vid vandrarhemmet och mycket trött. Nu ville jag bara in och vila. Tänk om jag hade gått åt andra hållet när jag började min promenad, då hade jag missat allt det vackra, för då hade jag hittat den bänk jag letade efter...

Tillbaka vid utgångsläget, i bakgrunden ser du den byggnad som jag bodde i, det jag kallade "hemma" när jag var i Vetlanda.

Så här vacker utsikt hade jag vid frukosten.

Efter sista lektionen fick jag ett paket som tack för mina föreläsningar på Withalaskolan i Vetlanda. Givetvis var eleverna mycket nyfikna på vad paketet innehöll, så jag öppnade det på plats. Direkt jag fått upp locket och en av flickorna såg innehållet sa hon: Det är en helt underbar pläd. Bra, då behövde jag inte plocka upp innehållet, vilket gjorde det lättare att frakta hem. Men det innebar också att jag inte fick känna och se hur underbar pläden verkligen var innan jag kom hem. Nu är den favoritpläden som jag lindar in mig i varje kväll i favoritstolen. Synd att det snart är sommar och varmt, för då kanske jag måste stoppa undan fårskinnspläden...

Tack alla elever och lärare på Withalaskolan för två fantastiska dagar. Ett speciellt tack till bibliotekarien Marie som hade lagt upp ett mycket bra schema och tog väl om hand om mig hela tiden. Många kramar till er alla. Hoppas vi ses igen!

Kramisar KimJag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.

2 kommentarer:

  1. Du är bra på positivt tänkande!! Vilken jättefin pläd!

    SvaraRadera
  2. Tack Ingrid! Jag är född positiv! Ja, den är helt underbar, så mjuk och skön!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!