Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 maj 2012

Boktips: Röd snö av Thomas Ringstedt

Röd snö av Thomas Ringstedt är en bok som jag såg fram emot att läsa/lyssna på. När jag läste om den verkade den otroligt spännande och den förde mina tankar till Svarta Döden/Pesten/Digerdöden, något som jag själv har skrivit om.

När det äntligen var dags att lyssna på boken blev jag inte besviken. Den var mycket spännande och otäck, samtidigt som den var skrämmande. Tänk om det skulle kunna hända? Jag tyckte om den här boken, ibland var den otroligt spännande, ibland var tempot betydligt lugnare. Även om jag hade mina aningar om vissa personer i boken, tror jag att upplösningen kommer som en överraskning för många läsare.

1918 hemsökte spanska sjukans influensa världen och dödade fler människor än hela första världskriget. I ett laboratorium i Uppsala arbetar forskarna med viruset, som har återskapats från döda kroppar i Alaska. De lyckas framställa en ovanligt aggressiv variant med våldsamt sjukdomsförlopp och dödlig utgång. Strax därefter hittas tre djurrättsaktivister mördade, och på en närbelägen gård håller en ökänd tysk nynazist på att upprätta en ny världsordning. En natt blir viruset stulet från laboratoriet.
Kriminalinspektör Ulf Beow är mitt uppe i en stillastående utredning av mordet på en kollega. Samtidigt försöker han hantera separationen från sin sambo och vårdnaden om deras son, och ta hand om sin psykiskt instabila mor. Han blir inkopplad på fallet med det stulna viruset, och inser snart att biovapnen, nynazisterna, och de olika morden på något sätt måste hänga ihop. Till sin hjälp får han mikrobiologen Lotta Nordenflycht, en ung kvinna som visar sig ha oanade resurser. Tillsammans försöker de spåra viruset, som i händerna på terrorister kan orsaka massdöd och kaos världen över.
Röd snö är en samtidsthriller i högt tempo; en roman om ideologier som gått över styr, biologiska massförstörelsevapen och människorna bakom dem.

Nu ska jag se om författaren har gett ut fler böcker som jag kan försvinna bort i!

Kramisar Kim

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

5 kommentarer:

 1. Jag tyckte också mycket om den här boken.
  Tyvärr har författaren inte gett ut fler böcker, inte än i alla fall.
  Läs gärna mitt inlägg om boken!
  http://blogg.minaboktips.se/wordpress/?p=1537

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt spännande, får nog lov att låna den på biblioteket.

  Titeln fick mig att tänka på TV-serien Röd snö. Får nog försöka få tag på den också. Har för mig den var bra. http://sv.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6d_sn%C3%B6_%28TV-serie%29

  Nej, nu ska jag ut och fortsätta sätta potatis.

  SvaraRadera
 3. Det verkar vara en spännande bok :)

  SvaraRadera
 4. Hej Minaboktips
  Det var tråkigt att höra att författaren inte har skrivit fler böcker. Ska kika in på din blogg och se vad du tycker!
  Kram Kim

  Hej Jonny
  Ja, den tycker jag du ska låna Jonny! Åh, det har jag inte hört talas om, ska kika in på din länk!
  Kram Kim

  Hej Författardrömmar
  En mycket spännande bok som jag tycker du ska läsa!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Jag älskar boktips :) !
  Denna har jag inte hört om innan.
  Själva har jag precis avslutat ännu en "Damernas detektivbyrå" i bilstereon. De är inte lika bra som de första längre, men det är ändå fantastisk "feel good"-känsla i dem.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!