Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 9 september 2012

Bohuläningen recenserar Mayafolkets Hemlighet av Kim M Kimselius: "Jag rekommenderar varmt att läsa henne"

Bohusläningen var en av de första tidningar som hade en recension av min debutbok Tillbaka till Pompeji. Därför var det extra roligt att de i år recenserade min 17:e bok Mayafolkets Hemlighet, eftersom jag i år firar 15 år som författare.

Mayafolkets Hemlighet av Kim M. Kimselius

Kim M. Kimselius har gett ut över 20 böcker, varav 17 i serien om Theo och Ramona. Den första kom redan för 15 år sedan (Tillbaka till Pompeji) och sålde i 11.000 exemplar första veckan. Bland annat recenserades den hos Bohusläningen och gjorde med andra ord dundersuccé.

Den senaste boken i ungdomsserien är Mayafolkets Hemlighet och den hade release nu i augusti. Jag hade turen att knipa ett recensionsexemplar och läste ut den på ett par dagar. Jag hade inte läst någon bok av Kimselius tidigare, men det var ändå lätt att komma in i handlingen och förstå en del av bakgrunden. Alla delar är nämligen fristående.

Theo och Ramona har förmågan att resa i tiden,
och den här gången hamnar de och två till i Mexico hos mayaindianerna. De slungas direkt in indianernas värld och hamnar under en schamans våld, en schaman som inte är alltför förtjust i gänget som anländer. Varför kan jag inte avslöja, det får ni läsa själva ...

Boken är väldigt lättläst och spännande från start
. Samtidigt är den faktiskt ganska läskig och mörk och jag undrade många gånger hur de skulle ta sig ur kniporna de hamnade i. Jag undrade ibland om mayaindianerna inte framställdes som lite väl hemska, men så dök det upp en fin gestalt som neutraliserade det hemska. I boken varvas fiktion med historia, vilket är väldigt pedagogiskt. Tidigare böcker har utspelat sig bland annat under andra världskriget, i Egypten och Inkariket. Att ungdomar får ta del av historisk fakta på det här sättet är toppen.

Kim M. Kimselius har en stor skara fans och är författare på heltid.
Hon har blivit erbjuden att sälja sina titlar till stora förlag, men tackat nej. Det går så bra för henne ändå. Dagarna ägnar hon åt research, skrivande, korrekturläsning och boksigneringar. Ni kan förövrigt hitta henne på Bokmässan i slutet av september där hon, förutom att ägna sig åt försäljning och bokprat, lottar ut hela tio böcker per dag.

Jag rekommenderar varmt att läsa henne, främst ungdomar 10-15 år.

Hon bloggar HÄR och hennes hemsida kan ni hitta HÄR.

Samtliga böcker säljs bland annat på Adlibris och finns samlade HÄR.

//Anna

Visst var det en fin recension?
Kramisar Kim

Vinn en signerad bok: (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om  Jag är ingen häxa.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

2 kommentarer:

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!