Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 2 september 2012

Författarintervju med Kim M Kimselius av Nathalie Sjögren

Här kan du få reda på lite fler upplysningar av mig. Den här gången är det Nathalie Sjögren som har intervjuat mig. Här följer intervjun:

Författarintervju med Kim M Kimselius
Idag har jag äran att få intervjua Kim M. Kimselius. Jag har nyligen upptäckt denna författare som har givit ut mer än 20 böcker och nu i höst kommer hon ut med hela fyra stycken på en gång. På hennes hemsida, blogg, på facebook och på twitter kan man följa henne i hennes arbete i böckernas värld. Mycket intressant och spännande, tycker jag.

Därför ville jag gärna intervjua henne och hon ställde vänligt upp. Här kommer således intervjun:

Vilken bok var roligast att skriva? Varför?
Min bok Att skriva med glädje har varit roligast att skriva. Du undrar varför… Ja, det beror helt enkelt på att jag tycker det är roligt att få dela med mig av all den erfarenhet jag bär inom mig, när det gäller skrivandet och att ge ut på eget förlag. Dessutom skrev jag ett helt kapitel och berättade om min uppväxt och hur jag började skriva. Det var roligt att tänka tillbaka och jag tror att mina läsare tycker det är roligt att läsa om mitt liv. 

Har du ett tydligt schema mellan ditt skrivande och ev. vardagssysslor? Berätta gärna om en typisk dag för dig?
Det finns inga typiska arbetsdagar. Jag reser runt och signerar, föreläser och gör research. Jag är hemma och skriver böcker, besvarar mail, uppdaterar bloggen och läser research. Jag har väldigt långa arbetsdagar. De börjar tidigt på morgonen och slutar sent på kvällen. Jag arbetar ständigt med mina böcker i huvudet. Läs mer om min arbetsdag här: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/search/label/F%C3%B6rfattardag

I vad finner du inspiration att skriva?
Inspirationen hittar jag i precis allt, i en blick, ett ord, i ett tv-program, i ett träd, i att bara vara. Den mesta inspirationen kommer medan jag sover. Jag har drömt ihop väldigt många böcker! Här ser du var jag hittar inspiration: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/search/label/Inspiration

Hur kommer du på de olika miljöer och tidsperioder du vill skriva om?
Ofta väljer jag att skriva om ett historiskt ämne för att jag vill resa till platsen: Faraos förbannelse (Egypten), Svarta Döden (Florens i Italien), Kinesiska Draken (Kina), Mayafolkets Hemlighet (Mexiko). Dessutom väljer jag ämne utifrån vad jag vill lära mig mer om.

Vilka böcker läser du för nöjes skull?
Jag läser precis allt! Tyvärr blir det inte så mycket läsning av skönlitteratur, eftersom jag läser många faktaböcker inför mina historiska äventyrsböcker. Däremot lyssnar jag en hel del på böcker.

Vad tycker du är lättast respektive svårast att skriva? (T.ex. början, slutet, dialoger, finputsningen m.m.)

Åh, jag har inga svårigheter med någon process i skrivandet, älskar hela biten. Men jag vet att många tycker att själva korrekturläsningen är svår, därför hoppar de över den innan de skickar till förlag, men DET är ett stort misstag. Det gäller att läsa sin berättelse många, många gånger innan man lämnar den ifrån sig. I min bok Att skriva med glädje berättar jag om glädjen i skrivandet och delar med mig av många skrivtips, bland annat talar jag om korrekturläsning och skrivkramp.

Tack Kim för mycket inspiration och mer nyfikenhet om dina böcker och ditt skrivande. Boken Att skriva med glädje kommer jag definitivt att skaffa. Jag ser fram emot att höra mer ifrån dig.
/Nathalie


Tack Nathalie för en mycket trevlig intervju och en otroligt fin bloggsida!

Nå, vad tyckte du som läsare om den här intervjun? Kommentera gärna!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

3 kommentarer:

 1. Ett högt arbetstempo har du verkligen, Kim. Sedan är detta året då flera av dina nya böcker ligger där och ruker, alldeles färska. Grattis!

  SvaraRadera
 2. Trevlig intervju! Bra jobbat Nathalie! Kul frågor och bra svar!
  Jag lyssnar just nu på "Mörk jord" som du tipsade om för ett tag sedan. "Hemsk" bok, jag väntar bara på det värsta....

  SvaraRadera
 3. Hej Katarina
  Ja, jag har svårt att bara sitta och rulla tummarna, fast jag borde nog egentligen göra det ibland...
  Ja, i år är det många nya böcker. En härlig känsla, men även lite skrämmande. Hur ska jag någonsin kunna slå detta igen?
  Kram Kim

  Hej Ingrid
  Ja, det var bra frågor. Kul att du även gillade svaren.
  Ja, Mörk jord är verkligen hemsk, man sitter som på nålar hela tiden, utan att det egentligen är några biljakter etc. Bara psykologisk spänning.
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!