Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 3 september 2012

Tänk vad många underbara människor det finns! Signering hos Bokia i Karlskrona

Ja, då var ännu en signering avklarad, och lika roligt hade jag som förra helgen då jag var och signerade i Eslöv och Nova Lund.

Den här gången var jag hos Bokia i Karlskrona och fansen jagade ikapp mig redan på gatan. En härlig känsla!

Blev så glad när jag kom till butiken och de hade skyltat upp så här fint direkt vid entrén. Det var ingen som missade mig och mina böcker den dagen!

Fansen kommer alltid tidigt, rädda att böckerna ska ta slut. Ja, alla böckerna tar ju aldrig slut, men kanske just den titeln som de vill ha. Man vet aldrig...

Därför är det alltid extra hektiskt just i början av signeringstiden, eftersom de flesta av mina regelbundna läsare/fans kommer då.

Men de är alla lika underbara och har inget emot att vänta på sin tur. Ibland hör jag att de pratar med varandra om böckerna, det tycker jag är roligt!

Den här flickan läste ut Mysrys samma dag hon hade köpt den. Därefter tog mamma över boken. Tror nog att flickan tyckte om boken, eller vad tror du?

Rektorn Mia, på skolan Svettpärlan är en nybliven fan av mina böcker och det här var första gången vi möttes. Hon hade fått boken Mayafolkets Hemlighet i present och förälskat sig i den. Därför köpte hon nu femton böcker på en gång. Wow! Det tyckte jag var helt fantastiskt! Dessutom har hon skrivit jättefint om min bok på sin blogg. Det inlägget kan du läsa imorgon här på min blogg.

Emelie har läst mina böcker sedan hon var riktigt liten. Hon måttade med handen istället för att tala om åldern, alltid lika roligt när mina läsare följer med ända upp i vuxen ålder.

Det är kul när jag har någon som fotograferar åt mig, då blir det många bilder tagna och jag kan välja och vraka. Här är ännu en bild på mig och Emelie.

Det här är en dam jag aldrig kommer att glömma, Ingrid heter hon och är 81 år, men ser inte alls så gammal ut. Hon kom när det var lite lugnare i butiken och vi fick en rejäl pratstund om böcker, i synnerhet mina. Hon hade nämligen sett annonsen i tidningen om mina böcker och sa: "Så fort jag såg bilden på Den där dagen visste jag att jag var tvungen att läsa boken, fråga mig inte varför, jag bara kände så." Ingrid köpte inte bara Den där dagen, utan även Mysrys, Mayafolkets Hemlighet och På flykt från andra världskrigets fasa, även om hon redan hade fullt i sina bokhyllor.

Jag tycker det är roligt när fotografen "smygfotograferar", då får jag se hur det ser ut när jag arbetar.

Du kan inte ana hur roligt jag hade vid min signering den 1 september. Det var så många roliga människor som kom och pratade med mig. Jag var fylld av energi och på sprudlande humör. När jag hade signerat i två timmar gick jag och tog en fika med Ing-Marie, en vän och fan. Och då liksom rann energin ur mig, tror det beror på att jag slappnade av och njöt av den goda Björnet & Lejonen glassen, eller heter det Lejonet & Björnen... Det är en glass som jag älskade att äta när jag bodde utanför Stockholm och minnet, och inte heller glassen, svek mig, för glassen var minst lika god som den var för 17 år sedan när jag senast fick smaka på denna ljuvliga glass.

Nu är det full fart inför bokmässan. Det är mycket som ska förberedas. Jag kommer att prata mer om bokmässan lite senare här på min blogg, dessutom väntar det en utlottning av entrebiljetter och semineriebiljetter här på bloggen. Missa inte det!

Kramisar från Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mysrys.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Vilka härliga bilder!
Blir lite avundsjuk på alla som redan har dina böcker i sin äga, men jag får tåla mig till bokmässan =)
JAg var på min systers bröllop i lördags, så jag hade också en underbar dag =)
Kram

Ingrid sa...

Vilken fantastisk signering!!! Ingrid såg verkligen inte så gammal ut! (Hoppas att det är ett gott tecken för hennes undertecknande namne :) .)
Väldigt fin uppskyltning!!
15 böcker på ett bräde var inte dåligt! Tror hon var SÅ nöjd när hon bar iväg med dem!
Det var LÄNGE sedan jag åt på Lejonet och Björnen, det gjorde jag JÄMT när jag studerade, SÅ god glass!! Visste knappt att de fanns fortfarande.
Kram.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Jessica
Tack! Förstår dig! Måste vara svårt att vänta, men det är jättekul att du väntar till bokmässan. Ser fram emot att träffa hela familjen där!
Ja, det kan jag förstå var en underbar dag!
Kram Kim

Hej Ingrid
Härligt att ha dig tillbaka igen!
Ja, det var en underbar signering. Tror säkert att du kommer att se lika ung ut som Ingrid, när du uppnår hennes aktningsvärda ålder.
Det tror jag också!
Jo, de finns kvar, i alla fall här i Karlskrona. Kanske värt ett besök nästa sommar?
Kram Kim