Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 9 oktober 2012

"En egenutgivare som det går framåt för" Emma Kreu på LitteraturMagazinet intervjuar Kim M Kimselius

På bokmässan i Göteborg blev jag intervjuad av Emma Kreu på LitteraturMagazinet. Nedan kan du läsa hennes reportage:

En Egenutgivare som det går framåt för!Kim M. Kimselius är lite av ett fenomen i sitt slag, hon är nämligen en oerhört framgångsrik egenutgivare och eftersom jag är väldigt intresserad av just egenutgivning, så stannade jag till vid hennes monter och pratade lite med henne. Hon skriver främst historiska äventyrsromaner för ungdomar och ger ut dem på sitt eget förlag Roslagstext.

Kim har varit författare i femton år och har hittills givit ut över tjugo böcker, men hon började som författare på B.Wahlströms förlag, där hon debuterade 1997 med ”Tillbaka till Pompeji”.
-Det var mycket härligt att som debutant sälja 11,000 exemplar första veckan, det gick helt otroligt bra, beättar Kim.
-På Bokmässan året efter satt jag ihop med det årets stora gäst, den brittiska Fantasy-författaren Terry Pratchett och Bertil Wahlström på deras bankett, det kändes helt enormt stort!

Och det gick bra för Kim, fram tills dess att den tredje boken skulle lanseras.
-Min förläggare hade godkänt mitt nya manus precis innan hon skulle sluta och det kändes bra, men när den nya kom så ville hon att jag skulle skriva om hela min bok. (Kims kommentar: Redaktören SKREV om hela mitt manus, utan att fråga mig. Läs mer om det i min bok Att skriva med glädje) Det kände jag att jag inte kunde gå med på, så jag valde helt enkelt att bryta med dem och startade eget förlag!

Att vara sin egen förläggare tycker hon är underbart då hon får möjlighet att bestämma allt i sin egen takt och kunna påverka allt i processen, från omslag till när böckerna ska ges ut. Men det är även mycket hårt jobb och därför känns det väldigt bra att hon numera har en anställd – sin man.
-Jag driver förlaget ihop med min man, de tre senaste åren är han heltidsanställd och det fungerar mycket bra. Det var han som från början uppmuntrade mig att försöka ge ut något av allt det jag hade skrivit, och i dag är det ju det vi försörjer oss på!

För henne är det drömmen som har blivit sann, då hon redan som åttaåring drömde om att bli författare.
-Men jag har fortfarande svårt att tro det, att JAG är författare. I går träffade jag Jan Gulliou och han kallade mig ”författarkollega”, så nu kanske jag också kan tänka att jag faktiskt är det.

Att hennes böcker  är starkt historiskt förankrade och är baserade på verkliga personer  gör att hon ägnar mycket tid åt research för att få rätt faktaunderlag. Det kan ibland få intressanta konsekvenser.
-Jag var nyligen med i TV-programmet ”Vem tror du att du är”, det visade sig att en av personerna i min bok var förfader till Siw Malmkvist, det var väldigt roligt att få det så förankrat i verkligheten!
För tillfället finns hennes böcker utgivna på fem språk, men hon berättar att det finns planer om ytterligare utvidgningar.
-På så sätt är det underbart att vara sin egen, att få vara med på varje steg i processen!

Ja, det var Emma Kreus intervju i Litterturmagasinet. Det blev en hel del intervjuer på Bokmässan i Göteborg, om jag bara får alla länkarna kommer jag att dela med mig av dem till dig!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.  

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här: