Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 7 oktober 2012

Skapa din blogg, lätt och enkel information för att komma igång med att blogga

Skapa din blogg
Lätt och enkel information för att komma igång med att blogga

Det är mycket lätt att starta en blogg, här följer tips om hur du lägger upp din blogg på Bloggspot.

Blogspot Guide
Följ dessa enkla steg för att skapa din egen blogg helt gratis på www.blogspot.com eller även kallat www.blogger.com. En av de mest användarvänliga blogg tjänsterna, gör en blogg på tre simpla steg!

1. Registrera dina uppgifter för ett nytt konto på https://www.blogger.com/signup.g, har du ett google konto behöver du inte registrera ett nytt konto.

2. Nästa steg är att välja namn på din blogg och URLen för din blogg.

3. När du namngett din blogg är det dags att välja design på din blogg, du får chansen att välja mellan 12 olika mallar till din blogg. Men det går att ändra i efterhand så det är ingen panik om du inte kan bestämma dig än.

4. När alla steg innan är klara kan du börja göra inlägg på din blogg.

Vill du ha mer info om hur du kan ändra din blogg design eller anpassa dina tillbehör eller blogg widgets, klicka då på länkarna innan.

OBS! Glöm inte att verifiera ditt konto, klicka på den länk som du fått från Blogspot i din inkorg på det mail kontot du angav vid registreringen.

Denna information har jag hämtat från Blogspot Guide hos Blogghjälpen. Under den länken hittar du även information hur du startar en blogg på Wordpress, bloggtips och mycket mer.

När jag startade min blogg hade jag ingen aning om hur jag skulle göra, jag bara följde instruktionerna och på bara några minuter var jag med blogg. Något som jag inte har ångrat. I bloggvärlden har jag hittat många nya vänner, bloggen har tagit mig med på resor runt om i världen.

Här kan du läsa mitt tidigare inlägg om hur du startar en blogg. I det blogginlägget berättar jag även om hur du lägger in räkneverk och hur jag kom igång med bloggandet.

Om du tänker starta en blogg är det viktigt att tänka på att du ska uppdatera den och hålla bloggen levande. Jag uppdaterar min blogg precis varenda dag, även när jag inte är hemma. Det kan jag göra tack vare att man kan schemalägga blogginläggen, alltså skriva dem och därefter lägga ut dem flera dagar eller veckor senare. En jättebra tjänst!

Här kan du läsa om Bloggmisstag och om hur du åtgärdar dem.

Lycka till med din blogg!

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester