Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 december 2012

"En riktigt bra historisk äventyrsberättelse" skriver Bokparet om Snapphanar av Kim M Kimselius

Den här recensionen var en glad överraskning. Det är Bokparet som har recenserat min bok Snapphanar. Jag träffade Jarl, som recenserar under namnet Bokparet, på bokmässan och det var ett mycket trevligt möte. Här nedan kan du läsa vad han, som tidigare historielärare, tycker om min bok Snapphanar:

I boken ”Snapphanar” av Kim M Kimselius låter hon Ramona förflyttas till konflikten mellan svenskar och danskar i 1670-talets Skåne. Hon hamnar bland Göingebygdens danskvänliga snapphanar. När Theo följer efter henne i tiden har det gått ett par timmar och när han kommer fram till samma ställe visar det sig att han hamnar hos de svenska trupperna. I sitt sökande efter Ramona kommer Theo i ett antal problematiska situationer och när de till sist hittar varandra gäller det att ta sig tillbaka till Sporrekulla gård och försöka hitta tillbaka till nutiden igen.

I denna sin sjunde bok om Ramona och Theo ger Kim M Kimselius oss en berättelse om de gränsstrider som rasade i våra södra landskap i slutet av 1600-talet. Vi får följa med snapphanarna i deras försök att stjäla den svenska krigskassan vid Loshult – något som de för övrigt lyckades med. Vi får också berättat för oss hur hårdhänt svenskarna for fram när det gällde att söka upp och bestraffa snapphanarna.

Kim M Kimselius har som vanligt låtit historiska fakta blandas med sin fantasi och gjort en riktigt bra historisk äventyrsberättelse av det hela. På sitt härliga sätt låter hon Theo och Ramona uppleva gerillakrigets fasor och problem i den tidens gränstrakter men visar också på kärlek och lojalitet mellan människor.

I TV-programmet ”Vem trorDu att Du är” var Siw Malmkvist och besökte Kim M Kimselius vid Sporrekulla gård. Det var ett mycket intressant program och gav ytterligare information om snapphanarna.

Som historisk ungdomsbok är Kim M Kimselius böcker utmärkta och det är en mycket bra väg att väcka historieintresse hos ungdomar.

Författare: Kim M Kimselius
Förlag: Roslagstext
En historisk period som är spännande att läsa om och otroligt roligt att resa runt och göra research för

Tack för den här fina recensionen, som fick mig att göra ännu ett glädjeskutt!

Kramisar från Kim 

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Snapphaneresan.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här