Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 december 2012

Fantastisk avslutning av signeringsturnen: Rekordsignering hos Bokia i Karlskrona

Igår hade jag årets sista signering, som tradition var jag hos Bokia i Karlskrona. Där brukar jag signera tre gånger, minst, varje år. Varje gång tror jag att jag inte kommer att sälja så många böcker, eftersom jag redan har varit och signerat i staden.Varje gång blir jag lika förvånad.

Igår slog jag mitt signeringsrekord för i år och sålde 107 böcker! 
Det är det bästa någonsin hos Bokia i Karlskrona och Friskolan Svettpärlan har stor del i detta rekord, eftersom många av eleverna från skolan kom för att köpa mina böcker. Skolan har nämligen haft ett projekt där de läst mina böcker och jag har varit och föreläst i skolan.

Men den första bok jag sålde var faktiskt min skrivbok: Att skriva med glädje. Som kommer att bli julklapp till någon. Den boken sålde jag innan jag ens hade börjat, autografen skrevs med den snöiga kappan på och handskarna precis avtagna.

Därefter hann jag skynda mig iväg för att hänga av mig kappan och lägga undan handskarna. När jag kom ut igen stod folk redan och väntade, trots att det var en halvtimma före utsatt signeringstid, men de ville inte missa böckerna. "Tyvärr" hade bokhandeln redan sålt rejält av mina böcker, så det fanns inte så många kvar på signeringsbordet. Därför fick Jan, min man, skynda att komma med böcker och fylla på signeringsbordet.

Ett tag sträckte sig kön så långt bort att jag inte såg slutet. En dröm för en författare!

Det var en otroligt intensiv signering och jag hann inte få fram kameran en enda gång för att fotografera. Släktingar kom på besök, men de hann jag inte prata med förrän efter signeringstidens slut och då bara som hastigast, eftersom de hade väntat länge och var tvungna att gå.

Mitt stora fans Ing-Marie kom förbi med en ros i en vacker vas och en ask gräddbullar, tack!

Den första bok som sålde slut var Svarta Döden. Det är en alltid lika populär bok, speciellt hos killar! När jag gick hem var många titlar slutsålda!

När jag klev ut i snöyran igen insåg jag att jag inte hade tagit ett enda kort under mina två timmars signering, därför lyfte jag upp kameran och tog detta kort för att få med lite julstämning i blogginlägget:
Det här är gatan utanför butiken. När jag stoppade ned kameran kom jag på att jag hade glömt mina presenter i butiken och skyndade genast tillbaka, till mångas glädje. Det var bara att plocka upp signeringspennan och signera igen. Inte kunde jag låta läsarna gå därifrån besvikna. Jag vet ju hur halt och snöigt det var och att många hade haft svårt att ta sig till butiken. Det var nästan att jag glömde mina presenter ännu en gång!

Ja, det var sannerligen en fantastisk avslutning på min signeringsturné för i år. Nu "låser jag in mig" i två månader och skriver på nästa bok. Den kan du följa arbetet med på www.theoochramona.se.

Tack alla fans, läsare, vänner och personalen på Bokia i Karlskrona för en helt fantastisk signering!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här