Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 19 december 2012

Julsigneringen i Skåne 2012, andra rundan

Under hösten har jag farit runt en hel del och signerat och det har blivit många nya mil på mätaren på min bil. De två senaste veckorna har jag tillbringat i Skåne och fått uppleva snöstorm, ishalka och hällande regn. Sannerligen omväxlande väder.

Med mig nere i min lilla sommarstuga har jag haft min drygt 9-åriga berner sennentik Tola.  Henne har jag fött upp själv och hon är döpt efter min bok Vikingaträl, ja hela kullen är döpt efter den boken. För så har jag gjort sedan jag slog igenom som författare, döpt valparna efter den bok jag just då har arbetat med.

Det här var en gnistrande kall vinterdag, med drygt -20 grader. Den här dagen var alldeles magisk att köra över Lundaslätten, där träden var insvepta i iskristaller och dimbanken låg som en vägg framför Lund. Kusligt och magiskt!

Bara åsynen av hur Tola sov djupt på sin mjuka bädd fick mig att stupa tidigt i säng på kvällarna.

Efter att ha skottat undan all snö som kom i snöstormen som inledde veckan, tog jag mig på snöiga vägar ned till Akademibokhandeln Nova Lund. Så här fint hade de skyltat upp med mina böcker. Det gör en hel del när de har gjort reklam innan jag kommer, eftersom folk har sett det tidigare i veckan och kommer in till signeringen.

Här syns böckerna också tydligt vid signeringen och jag sålde en hel del böcker och hade besök av massor av underbara människor.

Bland annat kom en stor fan som har följt mig sedan jag debuterade julen 1997, som bevis hade hon med sig mina två första böcker, Tillbaka till Pompeji och Jag är ingen häxa, och fick dem signerade.

Vi förevigade oss också tillsammans.

Utanför min ytterdörr hängde istappar som väntande projektiler att slungas mot mig som dödliga vapen. Ja, du ser, jag har fantasi...

Jag överlevde istapparna och tog mig till Akademibokhandeln Gleerups i Lund, där det var full snurr på böckerna och många fans som besökte mig. Här är det Harry som blir fotograferad tillsammans med mig, fotot är taget med min mobil och det är jag som håller i kameran. Inte världens bästa foto på mig, men Harry blev fin!

Strax därefter kom Ethan som är en av vinnarna i månadstävlingen som jag har haft under våren/sommaren/hösten. Du har några dagar kvar att tävla om du också vill ha chans att vinna en signerad bok!

Lund är en underbar stad som jag alltid tycker om att åka till. Kanske beror det på att min man Jan, kommer därifrån och jag har många glada minnen från staden, men mest tror jag det beror på att Lund är fantastiskt. Se bara på alla dessa marschaller som fanns utplacerade i parken och spred julglädje till alla som passerade.

Istapparna växte sig längre och jag insåg att det var dags att slå ned dem, även om det gjorde lite ont i mig, eftersom de fantastiskt vackra när solens strålar lyste upp dem.

Hos Bokia i Jägersro var det sådan snurr på böckerna att jag hade sålt slut över hälften redan efter den första halvtimman. Sedan fick kunderna skriva upp på ett block vilka böcker de önskade sig och så får de böckerna skickade till sig, givetvis signerade. Eva och Conny som du ser här på bilden köpte tre stycken Mayafolkets Hemlighet. De skulle ha en "jordens-undergångs-fest" den 21 december och ville då ge gästerna ett ex av min bok. Här kan du läsa mitt inlägg om jordens undergång den 21 december 2012.

Även på Bokia Burlöv Center var det full fart, ja faktiskt så mycket folk att det inte blev något foto taget. Först när jag lämnade butiken fick jag tid att ta upp kameran och ta det här fotot. Vilka underbara människor jag pratade med och så mycket varje människa har att ge. När jag kom till Burlövs center mindes jag hur jag förra året fick idé till en berättelse medan jag signerade. Den berättelsen hittar du i min bok Mysrys.

Sedan ett par år tillbaka har Bodil Mårtensson och jag som tradition att signera tillsammans på Bokia Center Syd, en butik som avslutar min Skånesigneringsturné. Även Bodil skriver historiska böcker, men också deckare. Kan varmt rekommendera hennes böcker!

Min kära väninna Annelie kom också på besök. Vi har känt varandra i många, många, många år och det var härligt att träffas, även om det inte blev så mycket tid över för att prata. Om Annelie kan du läsa i första kapitlet i min bok Att skriva med glädje.

Även min vän Roxana kom på besök och vi passade på att diskutera nästa Theo och Ramonabok.

Nu har jag bara en enda signering kvar och det är den 21 december hos Bokia i Karlskrona 13.00-15.00.

Även om jag längtar hem till Blekinge, måste jag medge att det känns lite vemodigt att lämna Skåne. Det har varit en helt fantastisk signering, med många sålda böcker och underbara möten med fans, läsare, föräldrar, lärare och nya spännande bekantskaper. Jag bär er alla i mitt minne och gläds över att jag har fått träffa er. Vi ses nästa år, till nästa julsignering, om inte förr!

Här kan du läsa om signeringsrundan i Halland och Skåne.
Här kan du läsa om förra signeringsrundan i Skåne.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här

2 kommentarer:

 1. Vilket härligt liv du verkar leva. Att få arbeta med sin dröm, och komma ut och träffa människor på det här sättet. Mycket fina bilder här också ...
  God Jul och Gott Nytt År, Kim ...

  SvaraRadera
 2. Hej Imitttankerum
  Ja, det är helt underbart att få arbeta med det som jag bär inom mig och som jag brinner av att få förmedla.
  Tack!
  Önskar även dig en God Jul och Ett Gott Nytt år!
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!