Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 27 maj 2013

Härlig föreläsningsdag på Skrylleängskolan, våren i Skåne


Den 21 maj 2013 besökte jag Skrylleängskolan utanför Dalby. Skolan ligger endast 150 meter från Skrylleskogen, ett härligt skogsområde med många promenad och joggingspår som utgår ifrån Skryllegården.

Dagen började med att jag såg vårens första nyckelpiga på morgonpromenaden. Ett vårtecken och även lyckotecken. "Det här blir en bra dag", tänkte jag. Något det också blev. Ja faktiskt bättre än bra :-)

Naturen är som ljuvligast nu, allting är nytt, grönt och fräscht och överallt blommar buskar och träd, och doften som slår emot mig på morgonen är mäktig och försommaraktig.

Det är så vackert att det nästan gör ont...

...samtidigt spritter det i hjärtat av glädje över naturens vårdräkt...

...häggen blommar för fullt...

_
Det här är bilden av Skåne för mig, grönska och korsvirkeshus!

Även de öppna vidderna är Skåne, där fälten sträcker sig så långt ögat kan se!

På Skrylleängskolan höll jag fyra lektioner. Första var för Nollorna och Ettorna. Där visade jag dem hur en bok blev till och berättade om det. Till hjälp hade jag min bok Spöket på Stora Mossen.

En perfekt bok för den här åldern, visade det sig. De var mycket fascinerade av omslaget och de älskade när jag läste första kapitlet ur boken.
När jag sedan gjorde ramsan "Blodet droppar", blev de som tokiga av glädje, speciellt som jag gjorde rörelser till. "En gång till, en gång till, en gång till!" ropade barnen i kör. Härliga ungar!
På bilderna från skolan är det de äldre eleverna 5-6:orna. Istället för att stå vid katedern och föreläsa, samlade jag alla eleverna runt mig och det blev en intim och mysig stämning. Jag pratade och svarade på frågor i 70 minuter och alla satt snällt och tyst och lyssnade och kom med många intelligenta frågor. Åh, vad jag kände mig glad och uppskattad. Det var riktigt sorgligt att lämna skolan, där jag hade träffat alla elever från Nollan till Sexan. Vilken lyx att få gå i en sådan här liten skola, med bokbacke till skolgård och gångavstånd till Skrylleskogen!

Jan var en av lärarna på skolan och han var helt lyrisk efter min föreläsning. Han sa så många fina ord att jag blev rörd och nästan flög hem alldeles av mig själv. Tack Jan!

Två av eleverna kom utrusande när jag skulle gå och ville absolut bli fotograferade och hamna på min blogg.

Två härliga killar med många bra frågor.

Att få resa runt till skolor och träffa elever, att få inspirera dem och sprida läs- och skrivglädje, är en av de bästa bitarna med författarskapet.

Det betyder otroligt mycket för eleverna att möta människor från vardagslivet, folk som kommer och berättar om sitt yrke. Något som ger dem framtidstro och hopp.

Jag vet att många av dem elever jag mötte på Skrylleängskolan har stora drömmar, de delade med sig av dem till mig. En del av dem ville bli författare. Andra hade bestämt sig för helt andra yrken, mycket annorlunda sådana och jag är glad att de kände förtroende för mig och berättade om sina framtidsplaner.

Även jag har varit barn en gång. Minns hur det kändes att som åttaåring skriva min första bok och bestämma mig för att bli författare! Ser fram emot att möta dessa barn i framtiden och få reda på hur de gick vidare med sina planer.

Om du vill boka mig för ett författarbesök gör du det genom Författarcentrum.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här