Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 1 juni 2013

Boktips: En egen plats av Robert Goolrick


En egen plats av Robert Goolrick är en mycket annorlunda bok. Det är en varm och mysig bok, med härliga personporträtt. Tempot är långsamt, ändå väntar jag med spänning hela tiden på det där som jag vet ska komma till slut. Och det kommer...

Det här är en bok som jag hoppas att du tar dig tid att läsa, för du kommer med största sannolikhet att tycka lika mycket om den som jag gjorde!

Ett stort minus för pappersboken var att skärningen av sidorna var av så kallad Rough Cut, med andra ord var sidorna så olika beskurna att det var svårt att bläddra i boken. Jag skickade tillbaka den och köpte den som e-bok istället. Visst var det charmigt på den tiden då man var tvungen att skära upp boksidorna för att läsa boken, men det tillhör förgången tid och jag betackar mig för fler böcker med den här typen av skärning.

Beskrivning av En egen Plats av Robert Goolrick
En oförglömlig berättelse om vettlös kärlek! Av samma författare som succén Trogen hustru sökes. Sommaren 1948 kommer en främling till det lilla samhället Brownsburg i USA. Med sig har han två resväskor. Den ena är full av kläder och ett fint parti slaktarknivar. Den andra av pengar. Charlie Beales talanger och belevade sätt gör att han snart blir en uppskattad del av samhällets gemenskap. Den unga pojken Sam blir hans ständige följeslagare. Men en dag möter Charlie den vackra Sylvan och på ett ögonblick förändras allt. Med Sam som vittne inleder de en förbjuden kärlekshistoria. Robert Goolrick har skrivit en oförglömlig och suggestiv saga om vettlös kärlek. Hans tidigare roman Trogen hustru sökes har sålt i över en miljon exemplar bara i USA.

Boken finns att köpa hos bland annat Adlibris och Bokus. I första hand tycker jag du ska fråga efter boken hos din bokhandlare, vem vet, kanske du stöter på författaren som är ute och signerar sin bok!

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!