Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 2 maj 2013

Jippi! Idag fyller jag, Kim M Kimselius år! Här är mitt liv!

Idag för exakt 59 år sedan föddes jag i Göteborg. Mitt huvud var fullt av mörkt, krulligt hår och personalen på BB kallade mig för tattarunge. Min morfar kallade mig för trollunge!

Jag växte upp i Helgered på Hisingen i Göteborg. Där blev många av mina berättelser till, eftersom jag redan som åttaåring bestämde mig för att bli författare och då även skrev min första bok, Röda slottets hemlighet.

Min bok Spöket på Stora Mossen, är en skildring av min barndom och mina hemtrakter. Det är ingen självbiografi, utan jag har tagit en bit av min vardag och gjort om till en spännande spökberättelse, hästbok och deckare. När du läst boken förstår du varför jag ger boken så många beteckningar!

Det var inte bara skrivandet jag tyckte om. Jag älskade även djur och natur. Passade alla grannarnas hundar och släpade runt dem i skog och mark. Ibland var det hundarna som släpade runt mig, för jag var inte speciellt gammal när jag började passa hundar. Fick min första egna hund när jag var tio år och mitt stora hästintresse blandades med min kärlek till hundar som har växt sig allt starkare under åren.

Min första valpkull födde jag upp när jag var fjorton år och innan dess hade jag pussat på alla de valpkullar som mamma och pappa födde upp hemma.

I hela mitt liv har jag skrivit: dagböcker, hästberättelser, noveller, böcker och dikter. Det var självklart för alla att jag skulle bli författare. Någonstans på vägen försvann drömmen, eller rättare sagt, tron på mitt eget skrivande. Jag tyckte inte att jag dög som författare! Ändå närde jag drömmen om att bli författare en dag genom att fortsätta skriva berättelser.

Till slut slog jag igenom med buller och bång, blev kallad för Blekinges Astrid Lindgren och sålde min debutbok Tillbaka till Pompeji i 11.000 ex PÅ EN VECKA!

Sedan debuten har jag kommit ut med 23 böcker och ytterligare tre är på väg ut i år, 2013. Mina böcker har blivit översatta till flera språk och min debutbok blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009. I år har även Tillbaka till Pompeji kommit ut på engelska: Back to Pompeii.

Här hemma har jag högar med färdiga berättelser som bara väntar på att få bli färdiga, tryckta böcker. I min dator finns det närmare fyrtio påbörjade berättelser, i min idébok... Puh! Där finns idéer om berättelser som räcker till långt efter min död och då tänker jag ändå leva minst tills jag blir 92 år!

Inför mina historiska äventyrsböcker har jag rest världen runt och sett de mest fantastiska platser, mött otroligt många olika människor och fått möjlighet att dela med mig av glädjen över livet och ordens glädje.

Förra året tillbringade jag födelsedagen i Singapore, fick vakna till sången "Ja må du leva!" och champagnelunch och en helt otrolig födelsedag. 

Ja, det har verkligen hänt mycket under de 59 år jag har levt.

Normalt, när man fyller år, brukar man få presenter. Jag är lite "motvals kärring", som min man brukar säga, jag gör nästan alltid tvärtom! Därför vill jag skänka en av mina böcker till en av er som läser detta blogginlägg.

Vill du ha en av mina utkomna böcker, signerad, skriver du en kommentar i det här blogginlägget och berättar vilken bok du vill ha, och varför just du ska få boken. Du kan också mejla Kim M Kimselius och skriva samma sak i mejlet.

Tack alla som skänkt mig glädje och följt med mig under min 59 års långa livsresa!

Kramisar Kim 

Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här