Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 3 maj 2013

Litteraturrundan i Skåne 2013, signering Kronprinsen och Akademibokhandeln Gleerups i Lund

I år var det premiär för Litteraturrundan i Skåne. Det var full fart över hela Skåne. Jag deltog i evenemanget på Kronprinsen hos Junior Bokhandel, samt hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Två underbara dagar, med massor av möten, både med fans och nya läsare.

Bland annat kom de här entusiastiska och underbara fansen till Kronprinsen.

Så gjorde även Lucia och Astrid, två blivande författarkollegor. Båda älskar min bok Att skriva med glädje som har inspirerat dem mycket. Astrid har använt sig av boken ett tag, Lucia köpte den vid lunchtid och kom sedan tillbaka framåt kvällen och var sprudlande glad och entusiastisk över boken. "Nu skulle hon verkligen ta tag i skrivandet, för hon förstod att det var fullt möjligt att bli författare efter att ha läst min bok." Underbara ord.

Jag höll också föreläsning i Sagorummet. Ett helt underbart rum som hade gjorts iordning just för att ge en mysig atmosfär. De hade verkligen lyckats!

Carina kom på besök, hon är syster till ett av mina stora fans, Ing-Marie. I bakgrunden ser du Ronny som äger bokhandeln och hans vän Björn som rycker in och hjälper till när det behövs. Båda lika trevliga!

Det var inte bara jag som var där och signerade, hela Kronprinsens köpcenter var fullt av förlag och författare som signerade och föreläste i många hörn. På bilden är jag tillsammans med författarkollegorna Peter Gissy och Lennart Lundstedt.

Från 12.00-18.00 signerade, föreläste och pratade jag på Kronprinsen. Jättekul! När klockan slog 18.00 dök min vän bloggvän Ingrid upp. Vi har lärt känna varandra genom våra bloggar. Det här var första gången vi skulle få lite tid över för att prata i lugn och ro. Eftersom jag skulle vara på Skånes Författarsällskaps årsmöte 19.00 på restaurang Översten på Kronprinsen, åkte Ingrid och jag upp till 26:e våningen och åt efterrätt tillsammans. Eftersom Ingrid är en entusiastisk, sprallig ung dam fastnade hon inte riktigt på kortet. Tycker ändå bilden är härlig och vill ha med den!

Chokladfantast som jag är blev det givetvis lite chokladmousse, specialkomponerad för mig. Tack snälla personalen på restaurang Översten!

Ingrid njöt av flamberad camembert! Såg väldigt mumsigt ut!

Det var mitt första besök på restaurangen och jag slogs av den fantastiska utsikten över Malmö. I bakgrunden ser du Öresundsbron!

Tiden går alltför fort när man har trevligt och snart var det dags för mig att byta lokal inför årsmötet och för att träffa många författarkollegor. Ifrån det rummet hade vi den här fantastiska utsikten med Turning Torso i bakgrunden.

Solen gick ned och det blev underbara färgskiftningar. Tyvärr blänkte lamporna väldigt mycket i fönstret.

Det var många författarkollegor där, den enda jag lyckades fånga på bild var Christer Classon, ett alltid lika kärt möte.

Det blev sent på fredagskvällen och lite segt att ta sig upp på lördagsmorgonen, men jag kom i tid och tur var väl det för snart kom min Facebookvän Alexander för att köpa lite böcker.

Så gjorde även mitt stora fan Tuva som har en egen blogg Litteratuva.

Det var full fart på Gleerups och tiden gick mycket fort. Ja, till och med så fort att jag plötsligt arbetade övertid! Om det inte hade varit för att min fan och vän Roxana kom för att hämta mig hade jag nog stannat där till stängningsdags. Nu fick vi en stund tillsammans med fika. Roxana har hjälpt mig med researchen till min bok Persiens Pärla som jag just nu arbetar med och som kommer ut i augusti 2013. Du kanske kan ana att vi pratade en hel del om boken!

Det var en mycket trevlig helg. Älskar att träffa mina läsare, få höra deras kommentarer om böckerna, få tips om nya ämnen att skriva om. Att möta läsarna är nog en av de bästa sakerna med att vara författare!

Nästa signering är hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund den 1 juni 11.00-14.00. 

Då släpps min bok Spöket på Stora Mossen. Du har även möjlighet att köpa Back to Pompeii, den engelska versionen av Tillbaka till Pompeji, min debutbok som sålde i 11.000 exemplar första veckan.

Ja du, jag har verkligen haft en underbar helg. Hoppas få träffa dig någon gång när jag är ute och signerar!

Jag älskar att vara författare!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg.
Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget.
Välkommen tillbaka! 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här