Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 28 augusti 2013

"Tidsresandet uppnår en ny dimension där många av läsarens frågor besvaras"

För några år sedan startade några fans många olika fanbloggar. Fansen har blivit äldre. De har inte slutat läsa och älska mina böcker, däremot har skolan tagit allt mer av deras tid och inläggen på fanbloggarna har inte blivit lika många som de var från början. Nu har bloggen Kimseliusfan gjort ett inlägg, som du kan läsa nedan.

Persiens Pärla av Kim M KimseliusHej alla Kimseliusfans! 
Jag har haft fullt upp det senaste året och har inte hunnit skriva någonting på bloggen, men nu är jag här iallafall! ( Bättre sent än aldrig, eller hur? ) 
Sen jag skrev här sist har jag varit hemma hos Kim för att prata om och planera inför årets bokmässa och har även haft turen att läsa den nya Theo & Ramona boken, Persiens Pärla som utkommer i Augusti!
I "Persiens Pärla" åker Theo och Ramona tillbaka till det Persiska rikets storhetstid och träffar de både stora konungarna Kyros II och Dareios I. Det som skiljer Persiens Pärla från Kims andra böcker är att tidsresandet uppnår en ny dimension där många av läsarens frågor besvaras. Såhär står det på Baksidan:  Plötsligt står Ramona på en mörk gata i en okänd stad. I nästa stund rusar en kvinna ut ur en gränd, griper tag i Ramona och ber henne springa för livet. Upprörda röster och trampet av många fötter ekar mellan husväggarna. Ramona flyr tillsammans med den okända kvinnan. Ramona har förts flera tusen år tillbaka i tiden, till Persiska riket och kung Kyros på 500-talet f.Kr. Där möter en stor överraskning, som drar in Ramona i en kamp om livet.

Theo och Robert reser efter Ramona i tiden. Vid ankomsten skiljs de båda vännerna åt. Theo får en oväntad följeslagare i sökandet efter Ramona. Är det en person att lita på? Ödet spelar vännerna många spratt och blandar in döden i leken.
Kims målande och detaljrika språk fick en att  förflyttas till det Persiska riket tillsammans med Theo och Ramona & det kändes som att man gick bredvid dem, kände deras smärta, delade deras oro men även glädje. 
Det är därför jag älskade att läsa Persiens pärla ( och egentligen alla Theo & Ramona böcker) eftersom att jag kunde resa & uppleva Persiens historia & kultur, bara genom att läsa boken. 
/ Linda 
Ps. Om ni inte kan hålla er tills Persiens Pärla kommer ut kan ni läsa de här nysläppta böckerna av Kim: 
 Spöket på Stora Mossen,  släpptes 1:a Juni 2013. Länk.
 Back to Pompeii, den engelska versionen av Tillbaka till Pompeji, släpptes i maj 2013. Länk.

Ja, det var vad Linda på fanbloggen skrev om Persiens Pärla. Du vet väl att du hittar två Kimseliusfanklubbar på Facebook: Kimselius böcker och Kim M. Kimselius Fan Club.Nu har både Persiens Pärla och Månstenen kommit ut. Månstenen har dock bara kommit ut som e-bok :-)

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här